Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Ağız kokusunu yok etmek için şu yiyecekler tüketilebilir:
- Nane yaprağı veya maydanoz: Kendine has aromasıyla birçok yiyecekte ve içecekte kullanılan nane, kötü nefes kokusunu gidermede etkilidir 1.
- Elma ve havuç: Sert yapıda olan bu yiyecekler ağızda uzun süre çiğnenerek tükürük üretimini artırabilir ve ağız hijyenine katkıda bulunabilir 13.
- Probiyotik gıdalar: Yoğurt, lahana turşusu ve kefir gibi probiyotik gıdalar ağız kokusunu gidermede yardımcı olabilir 5.
Ayrıca, ağız kokusunu maskeleyen naneli şekerler ve sakızlar da kullanılabilir, ancak bu ürünler kötü nefese neden olan bakterileri azaltmadığından etki kısa sürelidir 15.
Ağız kokusu sorunu devam ederse, bir diş hekimine başvurulması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: