Buradasın
Soğan doğrarken el yanmaması için ne yapmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Soğan doğrarken ellerin yanmasını önlemek için aşağıdaki yöntemler önerilir:
- Deniz gözlüğü kullanmak: Gözün hava ile temasını keserek yanmayı önler 1.
- Soğanı buzdolabında bekletmek: Soğanı kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabında tutmak, göz yakan enzimlerin azalmasını sağlar 12.
- Ekmek yemek: Ağıza bir parça ekmek alıp çiğnemek, göz yakıcı enzimleri ekmek içinde toplar 12.
- Sirke kullanmak: Kesme tahtasına sirke sürmek, soğanın göz yakmasını azaltır 1.
- Mum yakmak: Yanan bir mumun yanında soğan doğramak, göz akmasını önler 1.
Ayrıca, keskin bir bıçak kullanmak da daha az enzim salınmasına yol açarak yanmayı azaltır 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: