Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sebze ve meyveler, ayrı ayrı kaplarda yıkanmalıdır 13. Farklı tarlalarda yetişmiş, üzerinde farklı tarım ilaçları kullanılmış veya parazitlerin etkisi altında kalmış sebze ve meyveleri bir arada yıkamak, olumsuz etkilerin diğer ürünlere bulaşmasına neden olabilir 3.
Yıkama sırasında kullanılan sepetler hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, sebze ve meyveleri yıkarken şu yöntemler önerilir:
- Elde yıkama: Soğuk su ve mümkünse akan su altında yapılmalıdır 1.
- Sirke ile yıkama: 1 ölçü sirkeye 4 ölçü su karışımı hazırlanır ve sebzeler bu karışımda 15-20 dakika bekletilir 1.
- Karbonat ile yıkama: 500 ml suya 1 çay kaşığı karbonat eklenerek hazırlanan karışımda sebzeler 10-15 dakika bekletilir 1.
- Suda bekletme: Sebze ve meyveler, suda bekletilerek kalıntılardan arındırılır 1. Suyun içine Himalaya veya deniz tuzu eklenebilir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: