Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Salatalık fide dikimi şu şekilde yapılır:
- Toprak Hazırlığı: Toprağın 10-15 cm derinlikte sürülmesi ve düzeltilmesi gerekir 3. Sonbahar veya ilkbahar aylarında, dekar başına 3-6 ton iyi yanmış çiftlik gübresi atılır 3.
- Dikim: Fideler, kök bölgesindeki toprağın dağılmaması için 12 saat önceden sulanır 2. Dikim, havanın serin olduğu saatlerde yapılır 2. Fideler, önceden açılmış çukurlara yerleştirilir 4.
- Can Suyu: Dikimden sonra fidelerin kök bölgesinde çanak açılarak can suyu verilir 24.
- Toprak Kapatma: Fideler toprakla kapatılır ve sıkıca bastırılır 2.
- Seyreltme: Çimlenen bitki 2-3 gerçek yaprağa ulaştığında seyreltme yapılır 23.
Dikim aralıkları:
- Tek sıralı dikim: 100 x 50 x 50 cm 23.
- Çift sıralı dikim: 65-75 cm sıra arası, 30-50 cm sıra üzeri 23.
Salatalık fidesi dikimi sırasında, fidelerin gövde üzerindeki ilk yaprakların toprak üzerinde kalmasına dikkat edilmelidir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: