Patatesli külah yapmak için gerekli malzemeler: 1 paket milföy hamuru; 2 adet haşlanmış patates; 3 çorba kaşığı süt; 1 paket krem peynir; Maydanoz, tuz, karabiber; 10 tane siyah zeytin (çekirdekleri çıkmış). Yapılışı: 1. Milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimleyin. 2. Hamur dilimlerini metal külah kalıplara hafif üst üste binecek şekilde sarın. 3. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. 4. Fırından aldıktan sonra kalıplardan çıkarın. 5. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın. 6. Haşlanmış patatesleri ezin. 7. Üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin. 8. İyice karıştırın. 9. Karışımı krema torbasına doldurun. 10. Milföy külahların içine karışımdan sıkın. 11. En üste çekirdeği çıkartılmış zeytin yerleştirin. Alternatif olarak, patates dolgulu külah yapmak için gerekli malzemeler: 3 adet yumurta; 1 su bardağı yoğurt; Yarım su bardağı sıvı yağ; 1 paket kabartma tozu; Bir tutam tuz; Aldığı kadar un; 3 adet haşlanmış patates; 1 su bardağı süt; 1 yemek kaşığı tereyağı; Pulbiber; Tuz. Yapılışı: 1. Haşlanmış patatesleri ezin, süt, tereyağı ve tuz ilave edip akışkan bir kıvam elde edin. 2. Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun. 3. Hamuru üçe bölün. 4. Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın. 5. Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın. 6. Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltin. 7