Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli külah yapmak için gerekli malzemeler:
- 1 paket milföy hamuru 15;
- 2 adet haşlanmış patates 1;
- 3 çorba kaşığı süt 15;
- 1 paket krem peynir 15;
- Maydanoz, tuz, karabiber 15;
- 10 tane siyah zeytin (çekirdekleri çıkmış) 1.
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimleyin 15.
- Hamur dilimlerini metal külah kalıplara hafif üst üste binecek şekilde sarın 15.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin 15.
- Fırından aldıktan sonra kalıplardan çıkarın 5.
- Maydanoz ve dereotunu ince kıyın 5.
- Haşlanmış patatesleri ezin 5.
- Üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin 5.
- İyice karıştırın 5.
- Karışımı krema torbasına doldurun 5.
- Milföy külahların içine karışımdan sıkın 5.
- En üste çekirdeği çıkartılmış zeytin yerleştirin 5.
Alternatif olarak, patates dolgulu külah yapmak için gerekli malzemeler:
- 3 adet yumurta 3;
- 1 su bardağı yoğurt 3;
- Yarım su bardağı sıvı yağ 3;
- 1 paket kabartma tozu 3;
- Bir tutam tuz 3;
- Aldığı kadar un 3;
- 3 adet haşlanmış patates 3;
- 1 su bardağı süt 3;
- 1 yemek kaşığı tereyağı 3;
- Pulbiber 3;
- Tuz 3.
Yapılışı:
- Haşlanmış patatesleri ezin, süt, tereyağı ve tuz ilave edip akışkan bir kıvam elde edin 3.
- Sıvıyağ, yoğurt, yumurta, kabartma tozu, aldığı kadar un ve tuzu ekleyip yoğurun 3.
- Hamuru üçe bölün 3.
- Un serptiğiniz tezgaha hamurun ilk parçasını alın 3.
- Üzerine de un serpip merdaneyle yarım santim kalınlığında uzunlamasına açın 3.
- Bıçakla fazlalıkları kesip düzeltin 3. 7
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: