Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Patatesli külah yapmak için gerekli malzemeler:
- 12 adet milföy hamuru 13;
- 5-6 dal maydanoz 1;
- 3-4 dal dereotu 1;
- 3 adet haşlanmış patates 1;
- 1 paket krem peynir 1;
- 3 çorba kaşığı süt 1;
- Tuz, karabiber 1;
- 12 adet siyah zeytin 1.
Yapılışı:
- Milföy hamurlarını parmak kalınlığında dilimleyin 13.
- Hamur dilimlerini metal külah kalıplara hafif üst üste binecek şekilde sarın 13.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin 13.
- Fırından aldıktan sonra kalıplardan çıkarın 1.
- Maydanoz ve dereotunu ince kıyın 1.
- Haşlanmış patatesleri ezin 1.
- Üzerine krem peynir, süt, ince kıyılmış dereotu ve maydanoz, tuz ve karabiberi ekleyin 1.
- İyice karıştırın 1.
- Karışımı krema torbasına doldurun 1.
- Milföy külahların içine karışımdan sıkın 1.
- En üste çekirdeği çıkartılmış zeytin yerleştirip servis yapın 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: