İngiliz usulü servis, yemeklerin önceden hazırlanmış tabaklarla masaya getirildiği ve garsonların müşterilere yemeği kesip tabağa koyarak sunduğu bir servis şeklidir. Özellikleri: Servis Arabası: Yemekler, gueridon adı verilen servis arabasıyla masaya getirilir. Servis Yöntemi: Garsonlar, yiyecekleri müşterinin önünde keser ve tabaklara yerleştirir. Tabak Düzeni: Tabakta yemek-garnitür yerleşimi, çatalın kolaylıkla kullanıldığı taneli ve bıçakla kesilebilecek garnitürler ile hafif akıcı sosların tabağın sol ve sağ taraflarına, karbonhidrat türündeki garnitürlerin etin üst kısmına, tabak ambleminin altına gelecek şekilde yerleştirilmesiyle yapılır. Servis Sırası: Servis, şeref konuğunun solundan başlanarak yapılır ve çocuklar, hanımlar, erkekler gibi sıraya göre devam eder. Bu servis yöntemi, daha çok kaliteli alakart restoranlarda uygulanır.