Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Hakiki kestane balını anlamak için şu özelliklere dikkat edilebilir:
- Renk ve kıvam: Koyu kahverengi veya kehribar tonlarındadır ve yoğun bir kıvama sahiptir 124.
- Aroma ve tat: Tatlı, acımsı ve buruk bir tadı vardır; kestane tadı yoğun şekilde hissedilir 124.
- Kristalleşme: Diğer ballara göre daha hızlı kristalleşir ve granülleri ince yapıdadır 12.
- Mineral ve vitamin içeriği: Yüksek demir ve kalsiyum içerir, ayrıca B ve C vitaminleri bulunur 12.
- Akışkanlık: Ağır akışkandır, kesik kesik akmaz 24.
- Fiyat: Genellikle diğer ballara göre daha yüksek fiyatlıdır 4.
- Etiket bilgileri: Doğal veya organik bal sertifikalı ürünler tercih edilmelidir 4.
Bu özelliklerin kesin tespiti için laboratuvar analizi yapılması önerilir.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: