Buradasın
Garsonların uyması gereken kurallar nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Garsonların uyması gereken bazı kurallar şunlardır:
- Hijyen ve görünüm: Garsonlar sık tıraş olmalı, üniformalarını temiz tutmalı ve parfüm veya kolonya kullanmamalıdır 1.
- Müşteri ile iletişim: Garsonlar, müşterilere saygılı ve kapsayıcı bir dil kullanmalı, alerjiler hakkında bilgi vermeli ve hesap verirken ayrıntılı bir açıklama yapmalıdır 1.
- Çalışma alanında iletişim: Çalışanlar arasında romantik ilişkilere izin verilmez ve şikayetler doğrudan yöneticiye iletilmelidir 1.
- Servis kuralları: Garsonlar, müşterilerin sözünü kesmemeli ve yemekler aynı anda servis edilip kaldırılmalıdır 5.
- Hız ve dikkat: Garsonlar, siparişleri hızlı bir şekilde almalı ve mutfakta doğru bir şekilde iletmelidir 3.
- Görgü kuralları: Garsonlar, yemek masalarında uyulması gereken görgü kurallarını bilmeli ve uygulamalıdır 25.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: