Elma dilimi elma yapmak için iki farklı tarif: 1. Kızarmış Elma Dilimleri Tarifi: Elmaların kabuklarını soyup, çekirdekli kısmını çıkararak 2-3 cm kalınlığında halkalar şeklinde dilimleyin. Un, kabartma tozu, tarçın, şeker ve sütü bir kapta karıştırın. Hazırladığınız hamurun içinde elma dilimlerini karıştırın. Kızartma yağını tencerede ısıtın ve elma dilimlerini kızartın. Fazla yağını süzmek için tel ızgarada bekletin. Esmer şeker ve tarçını karıştırıp, kızaran elma dilimlerini bu karışıma bulayın. 2. Fırında Tarçınlı Elma Dilimleri Tarifi: Elmaların kabuklarını soymadan ince ince dilimleyin. Üzerlerine limon suyu ve tarçın dökün. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve elma dilimlerini aralıklı olarak yerleştirin. 100 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.