Buradasın
Bir lahmacun dükkanı kaç m2 olmalı?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Bir lahmacun dükkanının kaç m² olması gerektiği, işletmenin konseptine, sunulan hizmetlere ve müşteri kapasitesine bağlı olarak değişir 5.
Genel olarak bir lahmacun dükkanı için önerilen alan:
- Dükkan alanı: Minimum 60 m² 2.
- Mutfak ve depo alanı: Restoranın toplam alanının yaklaşık %30-40'ını oluşturmalıdır 5.
- Sipariş ve hazırlık alanı: Yaklaşık 20 m² 2.
- Müşteri alanı: Müşterilerin ağırlanması için 40 m² alan yeterli olabilir 2.
Ayrıca, fırın alanı ortalama 10 m² yer kaplar 2.
Bu ölçüler, işletmenin verimli ve konforlu bir şekilde çalışabilmesi için önerilen standartlardır. Detaylı bir planlama ve analiz yapılarak, işletmenin ihtiyaçlarına uygun bir alan belirlenmelidir 5.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: