Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Balık kokusundan kurtulmak için aşağıdaki yöntemler uygulanabilir:
- Sirke ve baharatlar: Bir tencerede sirke, defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil kaynatılarak balık kokusu giderilebilir 123.
- Narenciye kabukları: Limon, portakal, mandalina gibi narenciye kabukları suda kaynatılarak balık kokusu yok edilebilir 13.
- Aspiratör: Balık pişirirken aspiratör kullanmak, kötü kokuyu emerek ortama yayılmasını önleyebilir 45.
- Kokulu mumlar ve tütsüler: Balık pişirirken veya sonrasında kokulu mumlar veya tütsüler yakılabilir 125.
- Kahve: Yanmış kahve kokusu, havadaki balık kokusunu hafifletebilir 25.
- Karbonat: Karbonatlı su karışımı, balık kokusunu emerek yayılmasını önleyebilir 14.
- Vanilya: Vanilya kaynatmak, hoş kokusuyla balık kokusunu bastırabilir 145.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: