Fiyat çeşitleri genel olarak şu şekilde sınıflandırılabilir: 1. Zamana Göre Ücret: Saatlik, gündelik, haftalık veya aylık olarak belirlenen ücretler. 2. Akort Ücret: Yapılan işin sonucuna göre hesaplanan ücret, parça sayısı, büyüklük, uzunluk veya ağırlık gibi birimlere göre belirlenir. 3. Götürü Ücret: İşin tamamen bitirilmesi durumunda ödenen ücret. 4. Yüzdeye Göre Ücret: Otel, lokanta gibi yerlerde müşterilerin hesap pusulalarına eklenen yüzde ile belirlenen ücret. 5. Prim: İşçinin üstün çaba göstererek başarılı işini ödüllendirmek için ödenen ek ücret. 6. İkramiye: İşçinin işi yapmasından işverenin duyduğu memnuniyeti gösteren, özel günlerde verilen ek ücret. 7. Kârdan Pay Alma: İşletmenin kârından çalışanlara dağıtılan ödemeler. Ayrıca, rekabet analizi ve piyasa araştırması gibi yöntemlerle belirlenen rekabetçi fiyatlandırma stratejileri de bulunmaktadır.