Buradasın
Tarifte kullanılan terimler nelerdir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tariflerde sıkça kullanılan bazı terimler şunlardır:
- Marine etmek: Et veya sebzelerin farklı sos ve baharatlarla harmanlanıp pişirilmeden önce bekletilmesi 1.
- Sotelemek: Et, sebze ve meyveleri küçük parçalara ayırıp az yağda kendi sularında pişirmek 1.
- Blanch etmek: Sebzelerin renk ve besin değerlerini kaybetmeden kısa süre kaynar suda bekletilmesi 2.
- Bağlama: Çorbalar, soslar ve tatlılarda kıvamı koyulaştırmak için kullanılan teknik 2.
- Gastronom: Dört köşeli plastik veya metal küvetler 2.
- Ru: Tereyağı ve unun kavrulmasıyla hazırlanan sos tekniği 2.
- Deep fry: Bol yağda kızartma işlemi 2.
- Zest: Turunçgillerin dış kabuğu 2.
Ayrıca, yemek yaparken kullanılan alacalı soymak, közlemek, pembeleşene kadar kavurmak, benmari usulü, dövmek, mühürlemek, fileto etmek, granite etmek gibi terimler de bulunmaktadır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: