Buradasın
Kırmızı et üretim tesisi kurmak için ne gerekli?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kırmızı et üretim tesisi kurmak için gerekli olan bazı önemli belgeler ve süreçler şunlardır:
- İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı: Yerel belediyeden alınması gereken ilk belgedir 14.
- Ticaret Sicil Kaydı: İşletmenin tüzel kişilik kazanması için gereklidir 1.
- Gıda Sicil Kayıt Belgesi: Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı olarak alınmalıdır 14.
- Et Üretim İzin Belgesi: İşletmenin et ve et ürünleri üretmeye yetkili olduğunu gösterir 14.
- Veteriner Sağlık Raporu: Hayvansal ürünler üreten işletmelerin alması gereken bir rapordur 1.
- Hijyen ve Gıda Güvenliği Sertifikaları: ISO 22000, HACCP gibi sertifikalara sahip olunmalıdır 1.
- Çalışan Sağlık Belgeleri: Özellikle gıda üretimi ile doğrudan temas halinde olanların sağlık raporlarına sahip olmaları gereklidir 1.
- Çevre Düzenleme İzin Belgesi: Çevreye olan etkileri göz önünde bulundurularak alınmalıdır 1.
- Yangın ve Güvenlik İzinleri: Yangın güvenliği için gerekli belgelerin alınması şarttır 1.
Ayrıca, kapasite raporu ve sorumlu yönetici sözleşmesi gibi ek belgeler de gerekebilir 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: