Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cafe planı şu unsurları içermelidir:
- Kahve bar alanı 2.
- Hazırlık alanları 2.
- Mutfak 2.
- Sipariş kuyruğu 2.
- Bekleme alanları 2.
- Yeme-içme ve oturma alanları 2.
- Personel alanları, ofisler ve dinlenme odaları 2.
- POS sistemi ve kasiyer istasyonları 2.
- Tuvaletler 2.
- Bulaşık yıkama alanı 2.
Ayrıca, cafe planında dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar:
- Alan kullanımı: Her konuk için 18-20 metrekare alan ayrılmalıdır 2. Masalar arasındaki mesafe, kare masalar için 42-60 inç, köşeli masalar için 24-30 inç olmalıdır 12.
- Servis akışı: Müşterilerin kafenin işleyişini anlaması için sezgisel bir servis akışı oluşturulmalıdır 2.
- Erişilebilirlik: Hem müşterilerin hem de çalışanların ihtiyaçları göz önünde bulundurulmalıdır 2.
- Tematik uyum: Cafe'nin teması ve ambiyansı ile uyumlu bir düzen oluşturulmalıdır 25.
Cafe planı oluştururken, yerel bina kodlarına uyulmalı ve bir uzmandan yardım alınabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: