Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Butik pastacılık işi, doğru konumlandırma ve kaliteli ürünlerle işletildiğinde yüksek kâr potansiyeline sahiptir 1.
Ortalama bir butik pastanede kâr marjı %40 ile %60 arasında değişebilir 1. Günlük ortalama 10.000 TL ciro yapan bir işletme, aylık 300.000 TL ciroya ulaşabilir ve sabit giderler çıktıktan sonra 100.000 TL’ye kadar net kâr elde edebilir 1.
Ancak bu oranlar müşteri yoğunluğu, ürün fiyatlandırması, çalışan sayısı gibi etkenlere göre değişebilir 1.
Ayrıca, evde butik pastacılık yapan ve ürünlerini sosyal medya aracılığıyla pazarlayan girişimciler de bulunmaktadır 3. Bu girişimciler, özel günler için hazırlanan butik ürünlerle geniş bir müşteri kitlesine ulaşabilmektedir 3.
Sonuç olarak, butik pastacılık işinin kârlı olup olmayacağı, girişimcinin yetenekleri, pazar analizi yapabilme becerisi ve işletme yönetimi gibi faktörlere bağlıdır.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: