• Buradasın

    AFAD deprem yardımı 20.000 TL yattı mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    20.000 TL AFAD deprem yardımı hakkında bilgi bulunamadı. Ancak, 6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş depremi sonrası, konutları hasar gören depremzedelere AFAD tarafından 10.000 TL hane başı destek ödemeleri yapıldığı bilinmektedir 3.
    AFAD'ın sağladığı deprem kira yardımı ise, ağır veya orta hasarlı olarak tespit edilen ev sahiplerine aylık 5.000 TL, kiracılara ise aylık 3.000 TL olarak yatırılmaktadır 24. Haziran 2024 itibarıyla kira yardımının sona erdiği belirtilmiştir 2.
    Yardımların durumu hakkında kesin bilgi almak için AFAD'ın resmi kanallarını veya e-Devlet üzerinden ilgili hizmetleri kontrol etmek önerilir.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    AFAD deprem yardımı sorgulama nasıl yapılır?

    AFAD deprem yardımı sorgulaması için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir: e-Devlet üzerinden: Hane Başı Destek Ödeme Sonucu Sorgulama ekranı üzerinden T.C. kimlik numarası veya e-Devlet şifresiyle sorgulama yapılabilir. SMS ile: Ödemeler yapıldığında vatandaşlar, T.C. kimlik numaralarına göre SMS ile bilgilendirilir. Ayrıca, Ziraat Bankası'nda hesabı bulunanların mobil veya internet bankacılığı üzerinden de sorgulama yapmaları mümkündür.

    Deprem sonrası AFAD ne yapar?

    Deprem sonrası AFAD'ın yaptığı bazı çalışmalar: Arama kurtarma çalışmaları: AFAD, dünya genelinde arama kurtarma çalışmaları yürütür. İnsani yardım: İnsani altyapılar kurar ve gerekli yardımları sağlar. Tahliye işlemleri: AFAD koordinasyonunda, tahliye toplanma alanlarına giden vatandaşlar karayolu, demiryolu, denizyolu veya havayolu ile tahliye edilir. Barınma imkanı: Deprem yaşanan illerden kendi imkanlarıyla veya AFAD aracılığıyla ayrılan vatandaşlara, gittikleri ilde barınma imkanı sağlanır. Hasar tespiti: Binaların hasar durumuna ilişkin bilgiler, AFAD tarafından http://hasartespit.csb.gov.tr adresinden duyurulur. Hak sahipliği işlemleri: Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra, e-Devlet üzerinden "AFAD Afetzede Hak Sahipliği Başvurusu" bağlantısıyla hak sahipliği işlemleri başlatılır.

    AFAD yardım parası neden kesildi?

    AFAD yardım parasının kesilme nedenleri farklı durumlara bağlı olarak değişebilir: Kira yardımı: Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), orta hasar ve üzeri konutlarda yaşayan kiracı ailelere yapılan kira yardımını, ödemelerin 15. ve son taksiti olan Haziran 2024 ödemesiyle birlikte sonlandırdı. Gıda yardımı: Bazı depremzedeler, Şubat 2025 itibarıyla gıda nakdi yardımı olarak dağıtılan Esen Kart'a yükleme yapılmadığını belirtti. Yardımların kesilme nedeni hakkında kesin bilgi almak için AFAD ile iletişime geçilmesi önerilir.

    Devlet deprem için ne kadar para topladı?

    6 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremler için düzenlenen "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında 115,1 milyar lira bağış toplanmıştır. Ayrıca, deprem sonrası vergi, harç gibi düzenlemelerle halktan 378 milyar lira toplanmıştır. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerin maliyetinin ise 104 milyar dolar olduğunu belirtmiştir.

    AFAD para yardımı yatmadı ne yapmalıyım?

    AFAD para yardımının neden yatmadığına dair bilgi almak ve sorunu çözmek için aşağıdaki adımlar izlenebilir: AFAD ile iletişime geçmek: Yardımın yapılmama nedeni hakkında bilgi almak için AFAD'ı aramak faydalı olabilir. Banka hesabını kontrol etmek: Ödemeler zaman zaman banka sisteminde takılı kalabilir. Gerekli belgeleri hazırlamak: Hane başı destek ödemesi için ikamet adresini kanıtlayan belgeler (fatura, kira kontratı vb.) hazırlanarak il AFAD müdürlüğüne başvurulabilir. Ayrıca, AFAD'ın resmi web sitesi olan afad.gov.tr üzerinden de güncel bilgilere ulaşılabilir.

    Deprem bölgesinde harcanan para nereye gidiyor?

    Deprem bölgesinde harcanan paraların nereye gittiğine dair farklı görüşler bulunmaktadır. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklamasına göre, deprem bölgesine 6 Şubat 2023'ten 2024 yılı sonuna kadar 950 milyar TL (30 milyar dolar) harcanmıştır. Ekonomist Prof. Dr. Duran Bülbül ise toplanan bağışların bütçeye ham olarak kaydedildiğini ve bu nedenle deprem bağışı olarak toplanan paraların depreme gitmediğini savunmaktadır. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da deprem bölgesine harcanan 68,2 milyar doların akıbetinin şeffaf olmadığını belirtmektedir. CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut ise deprem vergileri kapsamında toplanan yaklaşık 40 milyar doların nerede kullanıldığını sorgulamaktadır. Harcanan paraların tam olarak nereye gittiğine dair kesin bir bilgi vermek için daha fazla detay ve şeffaflık gerekmektedir.