Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Muhasebenin 12 temel kavramı şunlardır:
- Sosyal Sorumluluk Kavramı 24. Muhasebenin organizasyonunda, tüm toplumun çıkarlarının gözetilmesi ve bilgi üretiminde gerçeğe uygun, tarafsız ve dürüst davranılması 24.
- Kişilik Kavramı 24. İşletmenin, sahiplerinden, yöneticilerinden, personelinden ve diğer ilgililerden ayrı bir kişiliğe sahip olması 24.
- İşletmenin Sürekliliği Kavramı 24. İşletmenin faaliyetlerinin sınırsız kabul edilen ömrünün, belirli dönemlere bölünmesi ve her dönemin faaliyet sonuçlarının bağımsız olarak saptanması 24.
- Dönemsellik Kavramı 24. Faaliyetlerin, dönemler itibariyle değerlendirilmesi ve takip eden faaliyet döneminin yeni bir başlangıç olarak düşünülmesi 2.
- Parayla Ölçülme Kavramı 24. İktisadi olay ve işlemlerin, muhasebeye ortak bir ölçü olarak para birimiyle yansıtılması 24.
- Maliyet Esası Kavramı 24. İşletme tarafından edinilen varlık ve hizmetlerin muhasebeleştirilmesinde, bunların elde edilme maliyetlerinin esas alınması 4.
- Tarafsızlık ve Belgelendirme Kavramı 24. Muhasebe kayıtlarının, objektif belgelere dayandırılması ve muhasebe kayıtlarına esas alınacak yöntemlerin seçilmesinde tarafsız ve ön yargısız davranılması 4.
- Tutarlılık Kavramı 24. Muhasebe uygulamaları için seçilen muhasebe politikalarının, birbirini izleyen dönemlerde değiştirilmeden uygulanması 4.
- Tam Açıklama Kavramı 24. Mali tabloların, yeterli, açık ve anlaşılır olması 4.
- İhtiyatlılık Kavramı 24. Muhasebe olaylarında temkinli davranılması ve işletmenin karşılaşabileceği risklerin göz önüne alınması 4.
- Önemlilik Kavramı 24. Bir hesap kalemi veya mali bir olayın, mali tablolara dayanılarak yapılacak değerlemeleri veya alınacak kararları etkileyebilecek düzeyde olması 4.
- Özün Önceliği Kavramı 4. İşlemlerin muhasebeye yansıtılmasında ve değerlendirmelerinde, biçimlerinden çok özlerinin esas alınması 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: