• Buradasın

    Su küçüğünün sofra büyüğün atasözü ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    "Su küçüğün, sofra büyüğün" atasözü, büyüklerin sayılması, küçüklerin korunması gerektiğini ifade eder 24.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    10 tane atasözü ve açıklaması nedir?

    İşte 10 tane atasözü ve açıklamaları: 1. Damlaya damlaya göl olur: İnce işleyerek, azar azar biriktirilen şeyler zamanla büyük bir değer kazanabilir. 2. Acele ile menzile varılmaz: Sabırlı ve düşünceli olmak, hedefe ulaşmada daha etkilidir. 3. Arı kovanına çomak sokma: Tehlikeli veya sıkıntılı durumlara girmekten kaçın, gereksiz sorunlara yol açmamaya dikkat et. 4. El elden üstündür: Birlik ve beraberlik içinde hareket etmek, bireysel çıkarlardan daha değerlidir. 5. Akıl akıldan üstündür: Bilgelik ve düşünme gücü, diğer tüm yeteneklerin üzerindedir. 6. Bal tutan parmağını yalar: Kolay kazanılan bir şeyden faydalandıktan sonra, o şeyle ilgili sorumlulukları kabul etmek gerekir. 7. Sabrın sonu selamettir: Problemlere ve zorluklara karşı sabırlı olmak, genellikle olumlu sonuçlar doğurur. 8. Dost kara günde belli olur: Zor zamanlarda insanı yalnız bırakmayanlar, gerçek dosttur. 9. İki el bir baş içindir: Karşılıklı yardımlaşma ve dayanışma, her zaman faydalıdır. 10. Bilgi dağarcığını geniş tutmak lazım: Her konuda bilgi sahibi olmak, insanı daha donanımlı ve başarılı kılar.

    Az bilinen atasözleri nelerdir?

    İşte bazı az bilinen atasözleri: 1. "Ayvaz, kasap hep bir hesap". 2. "Kırmızı dipli mumla davet etmek". 3. "Lam elif çevirmek". 4. "Süt dökmüş kedi gibi olmak". 5. "Düşmanımın düşmanı dostumdur".

    Atasözleri üzerine cevapları nelerdir?

    Atasözleri üzerine cevaplar şu şekilde olabilir: 1. "Armut dibine düşer" atasözü, kişinin yakınında ne görürse onu devam ettireceğini ifade eder. 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli" atasözü, yapılacak herhangi bir işin her yönünün çok iyi düşünülmesi gerektiğini vurgular. 3. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz" atasözü, başarı için çaba göstermenin önemini anlatır. 4. "Gülme komşuna, gelir başına" atasözü, başkalarının kötü durumlarına gülmememiz gerektiğini, çünkü aynı şeyin bir gün başımıza gelebileceğini belirtir. 5. "İki karpuz bir koltuğa sığmaz" atasözü, aynı anda iki büyük işi yapmaya çalışmanın genellikle başarısızlıkla sonuçlanacağını ifade eder.

    Yemek yemekle ilgili atasözleri nelerdir?

    Yemek yemekle ilgili bazı atasözleri şunlardır: 1. "Can boğazdan gelir". 2. "Azıcık aşım, kaygısız başım". 3. "Papaz her gün pilav yemez". 4. "Aç gezmekten tok ölmek iyidir". 5. "Keskin sirke küpüne zarar".

    5 tane atasözünün hikayesi nedir?

    İşte beş tane atasözünün hikayesi: 1. "Azıcık aşım kaygısız başım". 2. "Ne ekersen, onu biçersin". 3. "Damlaya damlaya göl olur". 4. "Yalancının mumu yatsıya kadar yanar". 5. "Gülü seven dikenine katlanır".

    En çok kullanılan atasözleri nelerdir?

    En çok kullanılan bazı atasözleri ve anlamları: 1. Armut dibine düşer: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. Bin ölçüp, bir biçmeli: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi: Bir işe başlamadan önce iyice düşünmek gerekir. 4. Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz: Çaba göstermeden, emek sarf etmeden bir şey elde etmek mümkün değildir. 5. Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma: Erken kalkıp işe koyulan kişi, işlerini daha kolay halleder ve daha verimli olur. 6. Et tırnaktan ayrılmaz: Birbirine çok yakın olan insanlar, aralarında ne yaşanırsa yaşansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. Ev alma, komşu al: Bir ev satın alırken veya bir yere taşınırken, o yerin komşularını da dikkate almak gerekir. 8. Gülme komşuna, gelir başına: Başkalarının başına gelen talihsiz durumlara gülmemek gerekir, çünkü aynı durum bir gün senin başına da gelebilir. 9. Güneş balçıkla sıvanmaz: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. Hamama giren terler: Bir işe girişen kişi, o işin gerektirdiği zorluklara katlanmak zorundadır.

    Su küçüğün söz büyüğün ne anlama gelir?

    "Su küçüğün, söz büyüğün" atasözü, büyüklerin sayılması, küçüklerin korunması gerektiğini ifade eder.