Pizzanın icat edilme hikayesi şu şekilde özetlenebilir: Antik Çağlar: Pizzaya benzer yiyecekler, antik dönemlerde de vardı. Örneğin, Antik Yunanlar ekmeklerini yağlar, otlar ve peynirle destekliyorlardı. Orta Çağ: "Pizza" terimi ilk olarak 10. yüzyılda Güney İtalya'daki Gaeta'da bir Latin el yazmasında kaydedildi. 1889: Kraliçe Margarita'nın, Raffaele Esposito'nun yaptığı üç pizza çeşidinden, mozzarella, domates ve fesleğenle yapılan pizzayı beğenmesi ve bu pizzaya "Pizza Margherita" adını vermesiyle, pizza zenginlerin de sofrasına girmeye başladı. Göçmenler ve Yayılma: 19. yüzyılın sonunda İtalyan göçmenler, pizzayı Amerika'ya taşıdı ve burada farklı bölgelerde farklı pizza türleri ortaya çıktı. Pizzanın tam olarak kim tarafından icat edildiği bilinmemektedir, çünkü Napoli halkının yaratıcılığı ve yoksulların yemeği olarak ortaya çıkışı, kesin bir mucit belirlemeyi zorlaştırır.