Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Nadasta ekilen ürünler, nadas türüne göre değişiklik gösterir:
- Anızlı nadas: Bu yöntemde tarlada anız ve saman bırakılarak erozyon önlenir ve daha fazla su biriktirilir 123. İlk işleme ilkbaharda veya sonbaharda yapılabilir 23.
- Kara nadas: Tarla, hasattan sonraki yıl sonbahardaki ekim zamanına kadar yaklaşık 15 ay boş bırakılır 123.
- Tam nadas: Kara nadasa benzer, ancak ilk toprak işleme sonbaharda yapılır 123.
- Bostan nadası: Tam veya kara nadas uygulanan tarlaya kavun veya karpuz ekilerek topraktan faydalanılır ve gelecek ürün için ot mücadelesi yapılır 123.
- Güz nadası: Anız bozma ile başlar ve kışlık ekim zamanına kadar devam eder 123.
- Yarım nadas: Tarla, hasadın ardından ilkbahardaki ekim zamanına kadar boş bırakılır 123.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: