• Buradasın

    Müsaadede alkol var mı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İslam dinine göre alkol kullanımı genel olarak yasaklanmıştır 12.
    Sünni ve Şii mezhepleri, sarhoşluk verici maddelerin ve alkollü içeceklerin kullanımını toptan haram (yasak) kabul etmektedir 1. Hanefi mezhebi ise başlangıçta sadece sarhoşluk verecek miktarın kullanımını yasaklamış, ancak daha sonra bu görüşü değiştirerek damlasının bile haram olduğu şeklinde bir görüşü benimsemiştir 1.
    Dolayısıyla, müsaadede alkol bulunup bulunmadığı mezhebe göre değişiklik gösterebilir.

    Konuyla ilgili materyaller

    Alkollü içki içmenin zararları nelerdir?

    Alkollü içki içmenin zararları şunlardır: 1. Kaza ve yaralanma riskleri: Alkol kullanımı, trafik kazaları ve kendine veya başkalarına zarar verme olasılığını artırır. 2. Hamilelik sırasında kullanım: Hamilelerde düşük doğum ağırlığı, merkezi sinir sistemi sorunları ve doğum kusurlarına yol açabilir. 3. Diyabet hastaları: Kan şekerinde düşme veya yükselme, ketoasidoz ve hipertrigliseridemi gibi sorunlara neden olabilir. 4. Karaciğer hasarı: Alkol, karaciğer yağlanması, siroz ve hepatit gibi hastalıklara yol açabilir. 5. Kanser riski: Ağız, boğaz, meme, kolon ve akciğer kanserleri riskini artırır. 6. Beyin ve sinir sistemi: Hafıza kaybı, demans, beyinde küçülme ve depresyon gibi olumsuz etkiler yaratabilir. 7. Obezite: Fazla enerji sağlayarak obezite riskini artırır. 8. Kalp sağlığı: Yüksek tansiyon ve kalp hastalıklarına neden olabilir.

    Alkol ne anlama gelir?

    Alkol, iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Kimyasal bileşik: Bira, şarap vb. sıvıların veya pancar, patates nişastasının şekere dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan glikoz çözeltilerinin mayalaşmış özlerinin damıtılmasıyla elde edilen, kokulu, uçucu, yanıcı, renksiz sıvı, ispirto, etanol, etil alkol. 2. Genel anlam: Her türlü alkollü içki.