• Buradasın

    Mukabillik yapmak ne demek?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Mukabillik yapmak, "karşılık vermek" anlamına gelir 13.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Bedeli mukabil ne demek?

    "Bedeli mukabilinde" ifadesi, bir şeyin karşılığında verilen veya alınan başka bir şeyin değerini ifade eder.

    Bedeli mukabili ne demek hukuk?

    Bedeli mukabili, hukukta "karşılığında" veya "bir şeyin karşılığında" anlamına gelir. Örneğin, bir satış sözleşmesinde alıcı mal bedelini ödeyeceğine, satıcı ise malı alıcıya teslim edeceğine dair mukabil taahhütlerde bulunur.

    Bir şeyin mukabili ne demek hukuk?

    Hukukta "bir şeyin mukabili" ifadesi, "karşılık; karşı" anlamına gelir. Ayrıca, "mukabil" kelimesi Arapça kökenli olup, "karşılaştırmalı", bir şeye karşı veya başka bir şeye zıt olan bir şeyi ifade eden bir terimdir. Örnek cümle: "Dün verdiğiniz siparişin mukabilinde, bugün size ekstra bir hediye gönderdik".

    Buna mukabil ne anlama gelir?

    Buna mukabil, "buna rağmen" veya "buna karşın" anlamlarına gelir. Mukabil kelimesi ise Arapça kökenli olup, "bir şeyin karşılığı olarak yapılan", "bir şeyin karşısında bulunan" ve "karşılıklı" anlamlarına gelir.

    Bilmukabele ne zaman kullanılır?

    Bilmukabele, genellikle teşekkür, tebrik veya iyi dileklere karşılık vermek için kullanılır. Kullanım örnekleri: "İyi günler dilerim." denildiğinde, "Bilmukabele.". "Size de başarılar dilerim." cümlesinde, aynı dileklerin paylaşıldığını belirtmek için kullanılır. "Teşekkür ederim." diyene, "Bilmukabele.". Ayrıca, resmi ve yarı resmi ortamlarda, karşılıklı nezaket ve saygının ifadesi olarak sıkça tercih edilir.

    Mukabil ne demek?

    "Mukabil" kelimesi Arapça kökenli olup, çeşitli anlamlara sahiptir: 1. Sıfat olarak: Bir şeye karşılık olarak yapılan, bir şeyin karşılığı olan. 2. Zarf olarak: Bir şeyin karşısında bulunan. 3. Rağmen anlamında: Örnek cümle: "Oraya altın parlaklığı veren guruplara mukabil buradan her sabah pırıl pırıl bir güneş doğduğunu da ben çok defalar gördüm".