"Kıvırma" kelimesi iki farklı bağlamda kullanılabilir: börek tarifi ve tatlı tarifi. 1. Kıvırma (Börek) Tarifi: - Malzemeler: 4 adet yufka, 250 gr beyaz peynir, 3 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı kaymak, tuz. - Yapılışı: 1. Yumurta, yoğurt, zeytinyağ, tereyağı ve tuzu homojen hale gelene kadar karıştırın. 2. Yufkayı tezgaha yayın ve üzerine hazırladığınız harçtan çok az serpin. 3. Beyaz peyniri ortasına uzunlamasına serpin ve yufkanın boş olan taraflarını üzerine kapatarak büzün. 4. Kalan harcın içine kaymak katarak böreğin üzerine dökün. 5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 2. Kıvırma (Tatlı) Tarifi: - Malzemeler: 1 kilo un, 1 tatlı kaşığı tuz, alabildiğine su, 1 kilo kabak, 500 toz şeker. - Yapılışı: 1. 5 bardak şeker ve 5 bardak su ile ağda yapın, bir limon ekleyin. 2. Kabağı rendeleyin ve içine 500 gr toz şekeri ekleyerek tatlandırın. 3. Tuz, su ve unu kulak memesi kıvamında yoğurun. 4. İnce yufka şeklinde açın ve rendelenmiş şekerli kabağı içine bol serpin. 5. Yufkayı rulo haline getirin ve tepsiye kıvırarak gül şeklinde koyun. 6. Tepsi dolunca pişirin ve kızaran yufkanın üstüne ılınan şerbeti dökün.