• Buradasın

    İSAM'da hangi kaynaklar var?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    İslam'da (İSAM) dört temel kaynak bulunmaktadır:
    1. Kur'an-ı Kerim: İslam'ın kutsal kitabıdır ve Allah'ın son vahyi olarak kabul edilir 25.
    2. Sünnet: Peygamber Muhammed'in sözleri, eylemleri ve onaylarından oluşur 24.
    3. İcma: Müslüman alimlerin bir konuda görüş birliğine varmalarıdır 23.
    4. Kıyas: Kur'an ve Sünnet'te doğrudan hükmü olmayan konularda, benzerliklerden hareketle hüküm çıkarma yöntemidir 14.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    İSAM yayınları güvenilir mi?

    İSAM Yayınları, ilmî-akademik standartlara uygun yayınlar yapması ve doğru ve güvenilir bilgi sunması nedeniyle güvenilir olarak değerlendirilebilir. Yayınevi, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi'nin bir parçası olup, uluslararası yayınevi şartlarını taşımaktadır. Kullanıcılar, İSAM Yayınları'nın Temel İslam Ansiklopedisi seti gibi ürünlerini olumlu yorumlarla değerlendirmektedir.

    İSAM'da hangi tezler var?

    İSAM (İslam Araştırmaları Merkezi) kütüphanesinde aşağıdaki tez veri tabanları bulunmaktadır: 1. İlahiyat Fakülteleri Tezler Kataloğu Veri Tabanı: İlahiyat fakültelerinde devam etmekte olan yüksek lisans ve doktora tezlerini içerir. 2. Osmanlı Salnameleri Veri Tabanı: Osmanlı devlet ve vilayet salnameleri ile nevsalleri kapsar. 3. Osmanlıca Makaleler Veri Tabanı: Osmanlıca dergilerde yer alan tarih, edebiyat ve İslam ilimlerine dair makalelerden oluşur. 4. Risaleler Veri Tabanı: Tarih, edebiyat ve İslami ilimlerle ilgili risaleleri içerir. Bu veri tabanlarına www.isam.org.tr adresinden erişim sağlanabilir.

    Kaynak nedir kısaca tanımı?

    Kaynak kelimesinin kısaca tanımı şu şekildedir: 1. Bir şeyin çıktığı yer, menşe. 2. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans. 3. İki metal veya yapay parçayı ısıl yolla birleştirme yöntemi.