Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Cafer Sadık Yaran'ın "Kötülük ve Teodise: Batı ve İslam Din Felsefesinde ‘Kötülük Problemi’ ve Teistik Çözümler" adlı kitabı, kötülük problemi ve teodise konularını ele alır 13.
Kitapta işlenen konular:
- Kötülük problemi: Varoluşsal, mantıksal ve kanıtsal boyutlarıyla incelenir 1.
- Teodise: Batı ve İslam düşüncesindeki çeşitli teodise anlayışları, örneğin süreç teodisesi, Augustineci ve Irenaeusçu teodise, Kur'ani, felsefi ve kelami teodise ele alınır 15.
- İslam düşüncesinde kötülük: Kur'an'daki yaklaşımlar, imtihan, eğitim, cüz'i iradenin hatalı kullanımı, disiplin ve ahiret gibi temalar üzerinden incelenir 1.
Yaran, bu çalışmayla kötülük problemini teizm-ateizm bağlamında felsefi yöntemlerle incelemeyi ve İslam düşüncesinde ciddi bir teodise olmadığını iddia eden görüşlerin doğruluk derecesini araştırmayı amaçlamıştır 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: