• Buradasın

    8. sınıf Türkçe atasözü nedir?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    8. sınıf Türkçe atasözü, genellikle uzun gözlem ve deneyimler sonucu ortaya çıkmış, kalıplaşmış, söyleyeni belli olmayan, bilgi ve öğüt verici sözlerdir 3.
    Örnek 8. sınıf Türkçe atasözleri:
    • Damlaya damlaya göl olur 15. Küçük miktarlardaki birikimlerin zamanla büyük sonuçlar doğuracağını anlatır 1.
    • Ağaç yaşken eğilir 15. İnsanların karakterlerinin ve alışkanlıklarının genç yaşlarda daha kolay şekillendiğini belirtir 1.
    • Dost acı söyler 1. Gerçek arkadaşlar, iyiliğimiz için bize hoşumuza gitmeyen gerçekleri bile söylerler 1.
    • El eliyle yıkanır 1. İnsanlar birbirlerine yardım ederek daha güçlü olurlar ve işlerini daha kolay hallederler 1.
    • Yılanın başı, yılanın altındadır 1. Bir sorunun temel kaynağına inmek ve onu kökten çözmek gerektiğini ifade eder 1.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Çalışmak ile ilgili 10 tane atasözü nedir?

    Çalışmak ile ilgili 10 tane atasözü: 1. "Akan su yosun tutmaz". 2. "Emek olmasa yemek olmaz". 3. "İşleyen demir ışıldar". 4. "Çalışmak, gençliğin yumurtasıdır; yaşlılığın meyvesidir". 5. "Ne ekersen onu biçersin". 6. "Alın teri ile kazanılan ekmek tatlıdır". 7. "El işte, göz oynaşta". 8. "Taş yerinde ağırdır". 9. "Çalışmak talihi yener". 10. "Yazın başı pişenin, kışın aşı pişer".

    En çok bilinen atasözleri ve anlamları nelerdir?

    İşte en çok bilinen bazı atasözleri ve anlamları: 1. "Armut dibine düşer." Anlamı: Kişi yakınında ne görürse onu devam ettirir. 2. "Bin ölçüp, bir biçmeli." Anlamı: Yapılacak herhangi bir işin her yönü çok iyi düşünülmeli. 3. "Düşüne düşüne görmeli işi, sonra pişman olmamalı kişi." Anlamı: Düşünmeden yapılan işler pişmanlık getirebilir. 4. "Emek olmadan (emeksiz) yemek olmaz." Anlamı: Emek vermeden yapılan herhangi bir işten kazanç elde etmek zordur. 5. "Erken kalktım işime, şeker kattım aşıma." Anlamı: Güne erken başlayan insan bir sürü iş halledebilir ve bu durumda insanı mutlu eder. 6. "Et tırnaktan ayrılmaz." Anlamı: Birbirine çok yakın olan insanlar aralarında ne yaşanırsa yaşlansın birbirlerinden kolay kolay kopamazlar. 7. "Ev alma, komşu al." Anlamı: Ev alacak insan için evin nasıl olduğundan çok komşularının nasıl olduğu önemlidir. 8. "Gülme komşuna, gelir başına." Anlamı: Birisinin yaşadığı kötü bir olayı alay konusu yaparsan bir gün sende aynı şeyi yaşayabilirsin. 9. "Güneş balçıkla sıvanmaz." Anlamı: Herkesin bildiği bir gerçeği yalanlarla değiştirmek mümkün değildir. 10. "İki dinle, bir söyle." Anlamı: Çok konuşmak yerine az söz söyleyip karşındakini daha çok dinlemelisin.

    En çok bilinen Türk atasözü nedir?

    En çok bilinen Türk atasözlerinden biri "Bir elin nesi var, iki elin sesi var" atasözüdür.

    10 tane atasözü ve özdeyiş nedir?

    10 tane atasözü ve özdeyiş: 1. Ağaç yaş iken eğilir. 2. Ak akçe kara gün içindir. 3. Balık baştan kokar. 4. Can boğazdan gelir. 5. Davulun sesi uzaktan hoş gelir. 6. El yarası geçer, dil yarası geçmez. 7. Hamala semeri yük değildir. 8. İyilik yap denize at; balık bilmezse Halik bilir. 9. Mart kapıdan baktırır, kazma – kürek yaktırır. 10. İki dinle, bir söyle.

    10 tane ilginç atasözü söyler misin?

    İşte 10 tane ilginç atasözü: 1. Otu çek, köküne bak. 2. Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır. 3. Kan, kanla yunmaz. 4. Keçiye içki içirmişler kurdun evini sormuş. 5. Tilki tilkiliğini anlatıncaya kadar post elden gider. 6. Isırgan ile taharet olmaz. 7. Pilav yiyen, kaşığı belinde gerek. 8. Orman olur da domuz olmaz mı?. 9. Sağır için iki kere kamet olmaz. 10. Ölmüş koyun kurttan korkmaz.

    3 tane atasözü ve anlamı nedir?

    İşte üç atasözü ve anlamları: 1. "Ağaç yaşken eğilir". 2. "El elden üstündür". 3. "Damlaya damlaya göl olur".

    10 tane atasözü ve anlamları nelerdir?

    İşte 10 tane atasözü ve anlamları: 1. Çarşı İti Ev Beklemez: Çalışmaktan hoşlanmayan ve aylaklığı alışkanlık edinen kimseler düzenli iş yapmaya gelemezler. 2. Çay Kenarında Kuyu Kazılmaz: Yeni bir şey yapılacaksa gerçekten herkesin ihtiyaç duyduğu bir şey yapılmalıdır. 3. Boş Söz Küp Doldurmaz: Boş boş konuşmakla kazanç elde edilemez. 4. Bostancıya Kelek Satılmaz: Bir işin ustasına, o işin nasıl yapılacağı öğretilmez. 5. Ata Kibirli Binen Eve Yürümek Döner: Kendini çok beğenip, kibirlenen kimse mutlaka bir gün kötü hale düşer. 6. Söyleyene Bakma, Söyletene Bak: Temiz duygularla konuşan kimsenin sözleri doğru çıkmasını istediğimiz şeylerse bunları Allah söyletiyor diye düşünerek ona inanmak isteriz. 7. Soran Dağı Aşmış, Sormayan Düz Yolda Şaşırmış: Bilmediği şeyi bile soranlar, en zor işlerin bile üstesinden gelebilir. 8. Yanlış Dirhemle Doğru Ölçü Olmaz: Bir işin daha en başında yanlış yol tutulursa o işin sonu başarılı olmaz. 9. Yangını Körükleyen Saçından Tutuşur: Bir felaketin üzerine giden, o felaketten kendisi de nasibini alır. 10. Balık Baştan Kokar: Herhangi bir yerdeki düzensizliğin ve bozukluğun sebebi o yerde bulunan ileri gelenlerdir.