Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
4 Mutfak ve 4 Süzgeç ifadeleri, Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur eserlerinde kullandığı terimlere atıfta bulunur 12.
4 Mutfak, gıdaların mekanik ve kimyevi olarak hazmedildiği yerleri ifade eder ve bunlar:
- Ağız: Besin maddelerinin dişlerle parçalandığı yer 12.
- Mide: Parçalanmış gıdaların mide asitleri ve enzimlerle işlendiği yer 12.
- Duodenum (Oniki Parmak Bağırsağı): Karaciğerin safra salgısı ve pankreasın sindirim enzimlerinin devreye girdiği yer 2.
- İnce Bağırsak: Karbonhidrat, protein ve yağların en küçük yapı birimlerine kadar parçalanıp emildiği yer 12.
4 Süzgeç ise, besin maddelerinin ayrıştırıldığı ve süzüldüğü yerleri ifade eder ve bunlar:
- Safra Kesesi: Yağların parçalanmasına yardımcı olur 12.
- Karaciğer: Kanı filtreler ve besinleri vücut için gerekli bileşiklere çevirir 12.
- Böbrekler: Su dengesini düzenler ve atık maddeleri çıkarır 12.
- Akciğerler: Solunum sistemi yoluyla vücuda giren molekülleri kan dolaşımına yükler ve karbondioksit ile yer değiştirir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: