Yumurta yapmanın birkaç farklı yöntemi vardır: 1. Sahanda Yumurta: - Malzemeler: 2 adet yumurta, 1/2 yemek kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, kırmızı pul biber. - Yapılışı: Tavaya tereyağını koyup eritin, içine tuz ekleyin. Yumurtaları yavaşça tavanın içine kırın, üzerlerine az miktar tuz serpiştirin ve orta ateşte pişirin. Piştikten sonra ocaktan alıp üzerine kırmızı pul biber ve karabiber serpin. 2. Haşlanmış Yumurta: - Malzemeler: Taze yumurta, su, tuz. - Yapılışı: Tencereye su ekleyin ve kaynatın. Kaynayan suya yumurtaları dikkatlice koyun ve istediğiniz pişirme süresine göre (4-8 dakika) pişirin. 3. Omlet: - Malzemeler: Taze yumurta, tuz, karabiber, süt, kaşar peyniri, domates, biber, maydanoz. - Yapılışı: Yumurtaları bir kaseye kırıp çırpın, tuz, karabiber ve süt ekleyin tekrar çırpın. Tavayı orta ateşte ısıtıp biraz bitkisel yağ ekleyin, yumurta karışımını tavaya dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, doğranmış domates, biber ve maydanoz serpin, omleti katlayıp diğer tarafını da pişirin ve sıcak servis yapın.