Yuvarlama nasıl yapılır?
Yuvarlama yapımı için gerekli malzemeler: 1 kg kıyma; 150 gr tereyağı; 2 baş orta büyüklükte soğan; 250 g yoğurt; 2 yumurta; 1 çorba kaşığı karabiber; Yeterince un; 1 çorba kaşığı tuz; 1 çorba kaşığı kırmızı biber; 2,5 bardak su. Yapılışı: 1. Kıymanın içine rendelenmiş soğan, karabiber, tuz, yumurta ilave edilip yavaş yavaş yoğrulmaya başlanır. 2. Daha sonra azar azar un ilave edilerek iyice yoğrulur ve kulak memesi kıvamına geldiği zaman, fındık büyüklüğünde parçalara ayrılarak avuç ortasında yuvarlanır. 3. Yuvarlamalar bir tavada kızartılır. 4. Ayrı bir tencerede tereyağı eritilerek tuz, kırmızı biber ve su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. 5. Kaynayan su içinde yuvarlamalar bırakılarak 45 dakika pişmesi beklenir. 6. Pişen yemeğin üzerine ezilmiş kese yoğurdu, kızdırılmış yağ içine konulan toz biberli sos dökülerek servis yapılır. Alternatif bir yuvarlama tarifi: 1. Kıyma, yumurta, un, baharatlar ve rendenin ince kısmıyla rendelenmiş soğan yoğrulur. 2. Biraz dinlenen harçtan misket büyüklüğünde toplar koparılır. 3. Toplar, unlanmış tepside kızartılır. 4. Ayrı bir tencerede ince doğranmış soğan zeytinyağında kavrulur, üzerine salça ilave edilir. 5. Daha sonra yuvarlamalar eklenip salçayla biraz kavurduktan sonra üzerine sıcak su ilave edilir. 6. 15-20 dakika kısık ateşte yuvarlamalar şişene kadar pişirilir. 7. Ilık haldeyken üzerine yoğurt ve sos dökülerek servis yapılır.
Yuvarlama nasıl yapılır?