• Buradasın

    Yeni müfredatta hangi konular kaldırıldı?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Yeni müfredatta kaldırılan konular arasında matematik dersinde integral ve ortaokul ile liselerde yabancı dil ve güzel sanatlar dersleri bulunmaktadır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    Yeni müfredat YKS'yi etkileyecek mi?

    Yeni müfredat değişiklikleri 2024 YKS'yi etkilemeyecektir. Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim ve öğretim döneminden itibaren uygulanmaya başlanacağı için, 2024 yılında sınava girecek öğrencileri kapsamamaktadır.

    Meb yeni müfredatta hangi dersler var?

    MEB'in yeni müfredatında yer alan dersler şunlardır: İlkokul: Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Hayat Bilgisi, İnsan Hakları ve Demokrasi. Ortaokul: Türkçe, Matematik, Sosyal Bilgiler, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Peygamberimizin Hayatı, Kur'an-ı Kerim. Lise: Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, Kimya, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı. Ayrıca, seçmeli ders programları da güncellenmiştir.

    Yeni Türkçe müfredatında neler değişti?

    Yeni Türkçe müfredatında yapılan bazı değişiklikler şunlardır: 1. Dört Dil Becerisi Odaklı Eğitim: İlkokul ve ortaokulda Türkçe derslerinde dinleme, konuşma, yazma ve anlama becerileri temel alındı. 2. Yeni Metin Türleri: Hiper metin, infografik, grafik simge, vlog, belgesel gibi metin türleri programa dahil edildi. 3. Ses Grupları ve Öğretim Metotları: Sesletim kolaylığı, sık kullanım ve yazım basitliği gibi faktörler göz önünde bulundurularak ses grupları oluşturuldu. 4. Dijital Ortam Unsurları: Çevrim içi okuma ve yazma gibi dijital ortam unsurlarına yer verildi. 5. Dil Bilgisi Öğretimi: Geleneksel dil bilgisi öğretiminden uzaklaşılarak, dil yapıları üzerinden işlevsel bir anlayış benimsendi. 6. Atölye Faaliyetleri: Ortaokulda konuşma ve yazma becerilerini geliştirmek için atölye faaliyetleri tasarlandı.

    Yeni müfredat matematik konuları nelerdir?

    Yeni müfredatta matematik konuları şu şekilde belirlenmiştir: 1. İlkokul: Matematiksel muhakeme, matematiksel problem çözme, matematiksel temsil, veri ile çalışma ve veriye dayalı karar verme, matematiksel araç ve teknoloji ile çalışma. 2. Ortaokul: - 5. sınıf: Köklü ifadelerle işlemler, fonksiyon kavramı. - 8. sınıf: Çarpanlar ve katlar, üslü ifadeler, kareköklü ifadeler, veri analizi, basit olayların olma olasılığı, cebirsel ifadeler ve özdeşlikler. 3. Lise: - 9. sınıf: Sayılar, cebir, fonksiyonlar, geometri. - 12. sınıf: Analitik geometri, istatistik ve olasılık.

    9.sınıf yeni müfredatta hangi konular var?

    9. sınıf yeni müfredatta yer alan bazı konular şunlardır: Türk Dili ve Edebiyatı: Türk dili ve edebiyatına giriş, hikâye, şiir, masal/fabl, roman, tiyatro. Matematik: Mantık, kümeler, sayı sistemleri, birinci dereceden denklemler ve eşitsizlikler. Fizik: Fizik bilimine giriş, madde ve özellikleri, hareket ve kuvvet. Kimya: Kimya hayattır, atomdan periyodik tabloya, etkileşimler (kimyasal bağlar). Biyoloji: Biyoloji bilimi ve canlıların ortak özellikleri, hücre, canlıların çeşitliliği ve sınıflandırması. Tarih: Geçmişin inşa sürecinde tarih, eski çağ medeniyetleri, Orta Çağ medeniyetleri. Coğrafya: Doğa ve insan, mekânsal bilgi teknolojileri, doğal sistemler ve süreçler. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: İnanç, ibadet, Hz. Muhammed’in hayatı, ahlak ve değerler. İngilizce: Hello (tanışma), school life (okul hayatı), daily routines (günlük rutinler).

    Müfredat ne anlama gelir?

    Müfredat kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Eğitim terimi olarak: Müfredat, öğretim programı veya eğitim öğretim planı anlamına gelir. 2. Genel anlam olarak: Müfredat, bir bütünü oluşturan bireyler veya ayrıntılar anlamında kullanılır.

    Yeni müfredat hangi sınıflardan başlayacak?

    Yeni müfredat, 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli olarak uygulanmaya başlanacaktır.