• Buradasın

    Ulusal Staj Programı kaç gün zorunlu?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Ulusal Staj Programı kapsamında zorunlu staj süresi, öğrencinin kayıtlı olduğu programa göre değişiklik göstermektedir 2.
    • Zorunlu stajı olmayan bölümlere kayıtlı öğrenciler için staj süresi 20 iş günüdür 23.
    • Zorunlu staj süresi bulunan öğrenciler için ise staj süresi zorunlu staj süresi ile aynıdır (20 veya 30 iş günü) 2.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Ulusal Staj Programına kimler başvurabilir?
    Ulusal Staj Programı'na başvurabilecek kişiler şunlardır: 1. Türkiye, KKTC ve yurt dışındaki üniversitelerde eğitimine devam eden öğrenciler. 2. Örgün eğitim veren lisans programlarının 2., 3. veya 4. sınıf öğrencileri (tıp, öğretmenlik ve diş hekimliği bölümleri hariç). 3. Örgün eğitim veren ön lisans programlarının 1. veya 2. sınıf öğrencileri. 4. Yurt dışındaki üniversitelerde yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden Türk vatandaşı veya Mavi Kart sahibi öğrenciler. Başvuru yapabilmek için ayrıca 01.01.2025 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.
    Ulusal Staj Programına kimler başvurabilir?
    Ulusal staj programında sigorta yatıyor mu?
    Evet, Ulusal Staj Programı kapsamında staj yapan öğrencilerin sigortası yatmaktadır. 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun 5/b maddesi uyarınca, staj süresince öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı sigortası, öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumu (üniversite) tarafından ödenir.
    Ulusal staj programında sigorta yatıyor mu?
    Ulusal staj programı başvuru nasıl yapılır?
    Ulusal Staj Programı'na başvuru yapmak için aşağıdaki adımları izlemek gerekmektedir: 1. Kariyer Kapısı'na Giriş: kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden Kariyer Kapısı'na e-Devlet ile giriş yapın. 2. "Ulusal Staj Programı" Butonu: Ana sayfada yer alan "Ulusal Staj Programı" butonuna tıklayın. 3. Başvuru Formunu Doldurma: Açılan sayfada "Başvuru Formunu" her bir soruda belirtilen kriterlere göre doldurun ve başvurunuzu tamamlayın. Başvuru şartları arasında ise 01.01.2025 tarihi itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak, Türkiye, KKTC veya yurt dışındaki üniversitelerde örgün eğitim alıyor olmak ve not ortalamasının 4 üzerinden en az 2 olması yer almaktadır.
    Ulusal staj programı başvuru nasıl yapılır?
    Ulusal Staj Programı zorunlu mu?
    Ulusal Staj Programı (USP) zorunlu değildir, ancak staj yapma zorunluluğu bulunan bölümler için bu program alternatif bir staj imkanı sunmaktadır.
    Ulusal Staj Programı zorunlu mu?
    Ulusal staj programında hangi stajlar yapılır?
    Ulusal Staj Programı kapsamında yapılan stajlar şunlardır: 1. Mesleki Staj: Yükseköğretim öğrencilerinin mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri amacıyla bir kurumda/işletmede yaptıkları staj. 2. İş Gölgeleme: Öğrencilerin meslek ve iş hakkında bilgi ve tecrübe edinmesine olanak sağlayan, kısa süreli ve gözleme dayalı öğrenme süreci. 3. Eğitim: Öğrencilerin kariyer gelişimlerini desteklemek için belirli konular üzerine ilgili kurumlar tarafından hazırlanan ve sunulan eğitim süreci.
    Ulusal staj programında hangi stajlar yapılır?
    Ulusal Staj Programı 3 ay mı 2 ay mı?
    Ulusal Staj Programı kapsamında staj süresi en az 20 iş günü olarak tavsiye edilmektedir. Dolayısıyla, 3 aydan ziyade 2 aylık bir süreyi kapsamaktadır.
    Ulusal Staj Programı 3 ay mı 2 ay mı?
    Stajyerler kaç gün çalışır?
    Stajyerlerin çalışma günleri, staj türüne ve eğitim seviyesine göre değişiklik gösterir: Lise öğrencileri: Zorunlu stajlarını haftada 3 gün olarak tamamlarlar. Üniversite öğrencileri: Haftada 6 gün ve 45 saati aşmayacak şekilde staj yapabilirler. Ayrıca, stajyerler işverenin onayı ile fazla mesai yapabilirler, ancak kendi istekleri dışında fazla mesai yapmaya zorlanamazlar.
    Stajyerler kaç gün çalışır?