Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
- Osmozis 4. Çözünmüş maddelerin, yani tuz gibi, düşük konsantrasyondan yüksek konsantrasyona doğru suyun geçişini sağlayan bir fenomendir 4.
- Patatesin durumu 4. Patates gibi bitkiler, hücrelerinde suyu tutmak ve hücrelerinin sağlamlığını korumak için hücrelerinde çözünmüş madde bulundurur 4. Bu çözünmüş madde, hücre içindeki suyun osmotik basınç nedeniyle dışarı çıkmasını engeller 4.
- Tuzlu su etkisi 4. Ancak tuzlu suda bekletildiğinde, patates parçasındaki su, tuzlu ortamdaki yüksek tuz konsantrasyonuna doğru hareket eder 4.
- Su kaybı 4. Tuzlu suyun dışındaki düşük tuz konsantrasyonunda suyun konsantrasyonunun daha yüksek olması nedeniyle, su hücrelerden dışarıya doğru çıkar ve patates parçası hafifler 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: