• Gündem
  • Alışveriş
  • Finans
  • YaCevap
  • Video
  • Görsel
  • Ana Sayfa
  • Teknoloji
  • Psikoloji ve İlişkiler
  • Bilim ve Eğitim
  • Yemek
  • Kültür ve Sanat
  • Filmler ve Diziler
  • Ekonomi ve Finans
  • Oyun
  • Spor
  • Güzellik ve Moda
  • Faydalı İpuçları
  • Otomobil
  • Hukuk
  • Seyahat
  • Hayvanlar ve doğa
  • Sağlık
  • Diğer
  • Buradasın
    • Cevap ›
    • Bilim ve Eğitim ›

    Tütsülenmiş ürünlerde hangi reaksiyonlar oluşur?

    • #Kimya
    • #Gıda
    • #KimyasalReaksiyonlar
    • #EtÜrünleri

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Tütsülenmiş ürünlerde çeşitli kimyasal reaksiyonlar meydana gelir:
    1. Protein Denatürasyonu: Tütsüleme sırasında ahşabın yanması sonucu oluşan duman, etteki proteinlerin yapısını değiştirir, bu da etin yumuşak ve sulu olmasını sağlar 14.
    2. Maillard Reaksiyonu: Isı uygulaması, tütsülenmiş etlerin zengin, lezzetli tadına katkıda bulunan karmaşık tat bileşiklerinin oluşmasına neden olan Maillard reaksiyonunu teşvik eder 1.
    3. Yağ Oksidasyonu: Etteki yağlar oksidasyona uğrar, bu da genel lezzet ve aromayı etkiler 1.
    4. Koruyucu Etkiler: Dumanda bulunan fenoller, alkoller ve organik asitler gibi bileşikler, ürünün yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak bakteri ve mantar gelişimini engeller 25.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

      Yanıtı değerlendir

      5 kaynak

      1. tr.food396.com
        1
      2. yemekhanede.blogspot.com
        2
      3. gidabilgi.com
        3
      4. blog.bizimtoptan.com.tr
        4
      5. ersinkorkmaz.blogspot.com
        5
    • Maillard reaksiyonu nasıl çalışır?

    • Protein denatürasyonu hangi gıdalarda görülür?

    • Tütsülenmiş ürünlerde koruyucu tabakalar nasıl oluşur?

    • Daha fazla bilgi

    Konuyla ilgili materyaller

    Füme ne anlama gelir?

    Füme kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Mutfak terimi: Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması yöntemine verilen addır. 2. Renk terimi: Koyu kül rengi veya duman rengini ifade eder.
    • #Mutfak
    • #Renkler
    • #Anlamlar
    5 kaynak

    Füme ve tütsülenmiş aynı şey mi?

    Evet, "füme" ve "tütsülenmiş" aynı şeyi ifade eder. Füme et, etin dumanla tütsülenmesi sonucu elde edilen bir et türüdür.
    • #Gıda
    • #Et
    5 kaynak

    Tütsüleme sırasında hangi bileşikler oluşur?

    Tütsüleme sırasında oluşan bileşikler arasında fenoller ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) bulunur. Fenoller, dumanın mikropların büyümesini engelleyen bileşenleridir.
    • #Kimya
    5 kaynak

    Tütsüleme eti yumuşatır mı?

    Evet, tütsüleme eti yumuşatır.
    • #Teknoloji
    • #YemekTarifleri
    • #PişirmeYöntemleri
    5 kaynak

    Maillard reaksiyonu tütsülemede neden önemlidir?

    Maillard reaksiyonu, tütsülemede önemlidir çünkü bu reaksiyon, tütsülenmiş ürünlerin lezzet ve görünümünü iyileştirir. Maillard reaksiyonunun tütsülemeye etkileri: - Tat ve aroma: Reaksiyon, fenolik bileşikler sayesinde tütsülenmiş ürüne özgü tat ve aromayı oluşturur. - Renk: Maillard reaksiyonu, maillard reaksiyonu (kahverengi renk pigmentlerinin oluşumu) ile etin yüzeyinde parlak kahverengi bir renk sağlar.
    • #Gıda
    • #Kimya
    5 kaynak
  • Yazeka nedir?
Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.
  • © 2025 Yandex
  • Gizlilik politikası
  • Kullanıcı sözleşmesi
  • Hata bildir
  • Şirket hakkında
{"19cp0":{"state":{"logoProps":{"url":"https://yandex.com.tr"},"formProps":{"action":"https://yandex.com.tr/search","searchLabel":"Bul"},"services":{"activeItemId":"answers","items":[{"url":"https://yandex.com.tr/gundem","title":"Gündem","id":"agenda"},{"url":"https://yandex.com.tr/shopping","title":"Alışveriş","id":"shopping"},{"url":"https://yandex.com.tr/finance","title":"Finans","id":"finance"},{"url":"https://yandex.com.tr/yacevap","title":"YaCevap","id":"answers"},{"url":"https://yandex.com.tr/video/search?text=popüler+videolar","title":"Video","id":"video"},{"url":"https://yandex.com.tr/gorsel","title":"Görsel","id":"images"}]},"userProps":{"loggedIn":false,"ariaLabel":"Menü","plus":false,"birthdayHat":false,"child":false,"isBirthdayUserId":true,"className":"PortalHeader-User"},"userIdProps":{"flag":"skin","lang":"tr","host":"yandex.com.tr","project":"neurolib","queryParams":{"utm_source":"portal-neurolib"},"retpath":"https%3A%2F%2Fyandex.com.tr%2Fyacevap%2Fc%2Fbilim-ve-egitim%2Fq%2Ftutsulenmis-urunlerde-hangi-reaksiyonlar-olusur-3365894301%3Flr%3D213%26ncrnd%3D536","tld":"com.tr"},"suggestProps":{"selectors":{"form":".HeaderForm","input":".HeaderForm-Input","submit":".HeaderForm-Submit","clear":".HeaderForm-Clear","layout":".HeaderForm-InputWrapper"},"suggestUrl":"https://yandex.com.tr/suggest/suggest-ya.cgi?show_experiment=222&show_experiment=224","deleteUrl":"https://yandex.com.tr/suggest-delete-text?srv=web&text_to_delete=","suggestPlaceholder":"Yapay zeka ile bul","platform":"desktop","hideKeyboardOnScroll":false,"additionalFormClasses":["mini-suggest_theme_tile","mini-suggest_overlay_tile","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_prevent-empty_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_personal_yes","mini-suggest_type-icon_yes","mini-suggest_rich_yes","mini-suggest_overlay_dark","mini-suggest_large_yes","mini-suggest_copy-fact_yes","mini-suggest_clipboard_yes","mini-suggest_turboapp_yes","mini-suggest_expanding_yes","mini-suggest_affix_yes","mini-suggest_carousel_yes","mini-suggest_traffic_yes","mini-suggest_re-request_yes","mini-suggest_source_yes","mini-suggest_favicon_yes","mini-suggest_more","mini-suggest_long-fact_yes","mini-suggest_hide-keyboard_yes","mini-suggest_clear-on-submit_yes","mini-suggest_focus-on-change_yes","mini-suggest_short-fact_yes","mini-suggest_app_yes","mini-suggest_grouping_yes","mini-suggest_entity-suggest_yes","mini-suggest_redesigned-navs_yes","mini-suggest_title-multiline_yes","mini-suggest_type-icon-wrapped_yes","mini-suggest_fulltext-highlight_yes","mini-suggest_fulltext-insert_yes","mini-suggest_lines_multi"],"counter":{"service":"neurolib_com_tr_desktop","url":"//yandex.ru/clck/jclck","timeout":300,"params":{"dtype":"stred","pid":"0","cid":"2873"}},"noSubmit":false,"formAction":"https://yandex.com.tr/search","tld":"com.tr","suggestParams":{"srv":"serp_com_tr_desktop","wiz":"TrWth","yu":"2478407541754572597","lr":213,"uil":"tr","fact":1,"v":4,"use_verified":1,"safeclick":1,"skip_clickdaemon_host":1,"rich_nav":1,"verified_nav":1,"rich_phone":1,"use_favicon":1,"nav_favicon":1,"mt_wizard":1,"history":1,"nav_text":1,"maybe_ads":1,"icon":1,"hl":1,"n":10,"portal":1,"platform":"desktop","mob":0,"extend_fw":1,"suggest_entity_desktop":"1","entity_enrichment":"1","entity_max_count":"5"},"disableWebSuggest":false},"context":{"query":"","reqid":"1754572667193236-15212212758142998116-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-196-BAL","lr":"213","aliceDeeplink":"{\"text\":\"\"}"},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw01-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header"},"19cp1":{"state":{"links":[{"id":"main","url":"/yacevap","title":"Ana Sayfa","target":"_self"},{"id":"technologies","url":"/yacevap/c/teknoloji","title":"Teknoloji","target":"_self"},{"id":"psychology-and-relationships","url":"/yacevap/c/psikoloji-ve-iliskiler","title":"Psikoloji ve İlişkiler","target":"_self"},{"id":"science-and-education","url":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","title":"Bilim ve Eğitim","target":"_self"},{"id":"food","url":"/yacevap/c/yemek","title":"Yemek","target":"_self"},{"id":"culture-and-art","url":"/yacevap/c/kultur-ve-sanat","title":"Kültür ve Sanat","target":"_self"},{"id":"tv-and-films","url":"/yacevap/c/filmler-ve-diziler","title":"Filmler ve Diziler","target":"_self"},{"id":"economics-and-finance","url":"/yacevap/c/ekonomi-ve-finans","title":"Ekonomi ve Finans","target":"_self"},{"id":"games","url":"/yacevap/c/oyun","title":"Oyun","target":"_self"},{"id":"sport","url":"/yacevap/c/spor","title":"Spor","target":"_self"},{"id":"beauty-and-style","url":"/yacevap/c/guzellik-ve-moda","title":"Güzellik ve Moda","target":"_self"},{"id":"useful-tips","url":"/yacevap/c/faydali-ipuclari","title":"Faydalı İpuçları","target":"_self"},{"id":"auto","url":"/yacevap/c/otomobil","title":"Otomobil","target":"_self"},{"id":"law","url":"/yacevap/c/hukuk","title":"Hukuk","target":"_self"},{"id":"travel","url":"/yacevap/c/seyahat","title":"Seyahat","target":"_self"},{"id":"animals-and-nature","url":"/yacevap/c/hayvanlar-ve-doga","title":"Hayvanlar ve doğa","target":"_self"},{"id":"health","url":"/yacevap/c/saglik","title":"Sağlık","target":"_self"},{"id":"other","url":"/yacevap/c/diger","title":"Diğer","target":"_self"}],"activeLinkId":"science-and-education","title":"Kategoriler","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw02-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"header-categories"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"header-categories"},"19cp2":{"state":{"tld":"com.tr","markdown":"Tütsülenmiş ürünlerde çeşitli **kimyasal reaksiyonlar** meydana gelir:\n\n1. **Protein Denatürasyonu**: Tütsüleme sırasında ahşabın yanması sonucu oluşan duman, etteki proteinlerin yapısını değiştirir, bu da etin yumuşak ve sulu olmasını sağlar [```1```](https://tr.food396.com/smoking-and-flavoring-of-meats/233249)[```4```](https://blog.bizimtoptan.com.tr/tutsuleme-yontemi-tutsuleme-nedir/).\n2. **Maillard Reaksiyonu**: Isı uygulaması, tütsülenmiş etlerin zengin, lezzetli tadına katkıda bulunan karmaşık tat bileşiklerinin oluşmasına neden olan Maillard reaksiyonunu teşvik eder [```1```](https://tr.food396.com/smoking-and-flavoring-of-meats/233249).\n3. **Yağ Oksidasyonu**: Etteki yağlar oksidasyona uğrar, bu da genel lezzet ve aromayı etkiler [```1```](https://tr.food396.com/smoking-and-flavoring-of-meats/233249).\n4. **Koruyucu Etkiler**: Dumanda bulunan fenoller, alkoller ve organik asitler gibi bileşikler, ürünün yüzeyinde koruyucu bir tabaka oluşturarak bakteri ve mantar gelişimini engeller [```2```](https://yemekhanede.blogspot.com/2011/10/tutsuleme-teknolojisi.html)[```5```](https://ersinkorkmaz.blogspot.com/2010/02/tutsuleme-dumanlama.html).","sources":[{"sourceId":1,"url":"https://tr.food396.com/smoking-and-flavoring-of-meats/233249","title":"Etlerin Tütsülenmesi ve Tatlandırılması | food396.com","shownUrl":"https://tr.food396.com/smoking-and-flavoring-of-meats/233249"},{"sourceId":2,"url":"https://yemekhanede.blogspot.com/2011/10/tutsuleme-teknolojisi.html","title":"Yemek Hane: TÜTSÜLEME TEKNOLOJİSİ - FÜME","shownUrl":"https://yemekhanede.blogspot.com/2011/10/tutsuleme-teknolojisi.html"},{"sourceId":3,"url":"https://www.gidabilgi.com/Makale/Detay/tutsulenmis-urunlerin-lezzeti-nasil-olusur-b8aba3","title":"Tütsülenmiş Ürünlerin Lezzeti Nasıl Oluşur?","shownUrl":"https://www.gidabilgi.com/Makale/Detay/tutsulenmis-urunlerin-lezzeti-nasil-olusur-b8aba3"},{"sourceId":4,"url":"https://blog.bizimtoptan.com.tr/tutsuleme-yontemi-tutsuleme-nedir/","title":"Tütsüleme Yöntemi: Tütsüleme Nedir? - Blog | BizimToptan.com","shownUrl":"https://blog.bizimtoptan.com.tr/tutsuleme-yontemi-tutsuleme-nedir/"},{"sourceId":5,"url":"https://ersinkorkmaz.blogspot.com/2010/02/tutsuleme-dumanlama.html","title":"www.ersinkorkmaz.net.tc GIDA BİLİŞİM PORTALI...","shownUrl":"https://ersinkorkmaz.blogspot.com/2010/02/tutsuleme-dumanlama.html"}],"isHermione":false,"headerProps":{"header":"Tütsülenmiş ürünlerde hangi reaksiyonlar oluşur?","homeUrl":"/yacevap","categoryUrl":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim","categoryTitle":"Bilim ve Eğitim","canUseNativeShare":false,"extralinksItems":[{"variant":"reportFeedback","reportFeedback":{"feature":"YazekaAnswers","title":"Bu yanıtta yanlış olan ne?","checkBoxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]}}],"tags":[{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"},{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimyasalreaksiyonlar","text":"#KimyasalReaksiyonlar"},{"href":"/yacevap/t/eturunleri","text":"#EtÜrünleri"}]},"suggestProps":{"suggestItems":[{"id":0,"text":"Maillard reaksiyonu nasıl çalışır?","url":"/search?text=Maillard+reaksiyonu+nas%C4%B1l+%C3%A7al%C4%B1%C5%9F%C4%B1r%3F&promo=force_neuro"},{"id":1,"text":"Protein denatürasyonu hangi gıdalarda görülür?","url":"/search?text=Protein+denat%C3%BCrasyonu+hangi+g%C4%B1dalarda+g%C3%B6r%C3%BCl%C3%BCr%3F&promo=force_neuro"},{"id":2,"text":"Tütsülenmiş ürünlerde koruyucu tabakalar nasıl oluşur?","url":"/search?text=T%C3%BCts%C3%BClenmi%C5%9F+%C3%BCr%C3%BCnlerde+koruyucu+tabakalar+nas%C4%B1l+olu%C5%9Fur%3F&promo=force_neuro"},{"id":-1,"url":"/search?text=T%C3%BCts%C3%BClenmi%C5%9F+%C3%BCr%C3%BCnlerde+hangi+reaksiyonlar+olu%C5%9Fur%3F&promo=force_neuro","text":"Daha fazla bilgi"}]},"feedbackProps":{"feature":"YazekaAnswers","baseProps":{"metaFields":{"yandexuid":"2478407541754572597","reqid":"1754572667193236-15212212758142998116-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-196-BAL"}},"positiveCheckboxLabels":[{"value":"Yanıtı çok beğendim"},{"value":"Yanıtta gerekli bilgiler var"},{"value":"Kolay anlaşılır"},{"value":"Diğer"}],"negativeCheckboxLabels":[{"value":"Uygunsuz veya aşağılayıcı yanıt"},{"value":"Soruma yanıt verilmedi"},{"value":"Bilgi hataları var"},{"value":"Bilgi yetersiz"},{"value":"Bilgi güncel değil"},{"value":"Görüntüleme hataları"},{"value":"Yanıtta kullanılan kaynaklar güvenilir değil"},{"value":"Bu soru için yanıt gerekmiyor"},{"value":"Diğer"}]},"dialogStoreProps":{"baseUrl":"","baseUrlWs":""},"globalStoreProps":{"imageBackendUrl":"https://yandex.com.tr/images-apphost/image-download?cbird=171","query":"","retina":false,"avatarId":"0","isHermione":false,"isMacOS":false,"tld":"com.tr","isEmbeddedFuturis":false,"isLoggedIn":false,"brand":"yazeka","reqId":"1754572667193236-15212212758142998116-balancer-l7leveler-kubr-yp-klg-196-BAL","device":{"isIOS":false,"platform":"desktop"}},"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw03-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"question"},"19cp3":{"state":{"relatedMaterials":[{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.dersimiz.com/terimler-sozlugu/fume-nedir-ne-demek-5635?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kelimelen.com/f%C3%BCme-nedir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://kelimeturetme.com/f%C3%BCme-ne-demek?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.hurriyet.com.tr/lezizz/sozluk/pisirme-terimleri/fume-36910197?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://tr.wiktionary.org/wiki/f%C3%BCme?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/fume-ne-anlama-gelir-3325981233","header":"Füme ne anlama gelir?","teaser":"Füme kelimesi iki farklı anlamda kullanılabilir: 1. Mutfak terimi: Et, balık gibi gıdaların ateş dumanında kurutulması yöntemine verilen addır. 2. Renk terimi: Koyu kül rengi veya duman rengini ifade eder.","tags":[{"href":"/yacevap/t/mutfak","text":"#Mutfak"},{"href":"/yacevap/t/renkler","text":"#Renkler"},{"href":"/yacevap/t/anlamlar","text":"#Anlamlar"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.fumeci.com/blog/icerik/fumeleme-ne-demektir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmerehberi.com/sozluk/tutsuleme-fume-ya-da-isleme-yontemi?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.carrefoursa.com/blog/tutsuleme-yontemi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.milliyet.com.tr/egitim/fume-nedir-nasil-yapilir-hangi-urunlere-fume-yapilir-6705217?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.nefisyemektarifleri.com/blog/fume-et/?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/fume-ve-tutsulenmis-ayni-sey-mi-56159388","header":"Füme ve tütsülenmiş aynı şey mi?","teaser":"Evet, \"füme\" ve \"tütsülenmiş\" aynı şeyi ifade eder. Füme et, etin dumanla tütsülenmesi sonucu elde edilen bir et türüdür.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/et","text":"#Et"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.unileverfoodsolutions.com.tr/konsept-uygulamalarimiz/et-pisirme-sirlari/tutsuleme-islemi.html?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://gidabilinci.com/gidalarda-tutsuleme-nedir-neden-yapilir-faydalari-nelerdir?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gidabilgi.com/Makale/Detay/tutsuleme-nedir--e52a53?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.bizimtoptan.com.tr/tutsuleme-yontemi-tutsuleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.gurmeakademi.com/blog/tutsu?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/bilim-ve-egitim/q/tutsuleme-sirasinda-hangi-bilesikler-olusur-2259942620","header":"Tütsüleme sırasında hangi bileşikler oluşur?","teaser":"Tütsüleme sırasında oluşan bileşikler arasında fenoller ve polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) bulunur. Fenoller, dumanın mikropların büyümesini engelleyen bileşenleridir.","tags":[{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.carrefoursa.com/blog/tutsuleme-yontemi/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://blog.bizimtoptan.com.tr/tutsuleme-yontemi-tutsuleme-nedir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://yemek.com/tutsuleme-nedir-nasil-yapilir/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.meschefume.com/fumeleme/et-tutsuleme-nedir-tarihi-teknikleri-ve-faydalari/?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.lezzet.com.tr/lezzetten-haberler/tutsuleme-yontemi-nasil-yapilir?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/tutsuleme-eti-yumusatir-mi-4137222794","header":"Tütsüleme eti yumuşatır mı?","teaser":"Evet, tütsüleme eti yumuşatır.","tags":[{"href":"/yacevap/t/teknoloji","text":"#Teknoloji"},{"href":"/yacevap/t/yemektarifleri","text":"#YemekTarifleri"},{"href":"/yacevap/t/pisirmeyontemleri","text":"#PişirmeYöntemleri"}]},{"favicons":["https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://acikders.ankara.edu.tr/pluginfile.php/88042/mod_resource/content/1/Su%20%C3%BCr%C3%BCnleri%20i%C5%9Fleme%20teknolojisi-A%C3%A7%C4%B1k%20ders-%208.%20Hafta.pdf?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.avsarciftligi.com/blog/icerik/ette-tutsuleme-yontemleri?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.5karbon.com/blog/TheMaillardReaction?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://evrimagaci.org/maillard-reaksiyonu-gidalarda-aroma-olusumu-ve-esmerlesme-9433?size=16&stub=1","https://favicon.yandex.net/favicon/v2/https://www.marthastewart.com/maillard-reaction-8575431?size=16&stub=1"],"href":"/yacevap/c/yemek/q/maillard-reaksiyonu-tutsulemede-neden-onemlidir-1970729096","header":"Maillard reaksiyonu tütsülemede neden önemlidir?","teaser":"Maillard reaksiyonu, tütsülemede önemlidir çünkü bu reaksiyon, tütsülenmiş ürünlerin lezzet ve görünümünü iyileştirir. Maillard reaksiyonunun tütsülemeye etkileri: - Tat ve aroma: Reaksiyon, fenolik bileşikler sayesinde tütsülenmiş ürüne özgü tat ve aromayı oluşturur. - Renk: Maillard reaksiyonu, maillard reaksiyonu (kahverengi renk pigmentlerinin oluşumu) ile etin yüzeyinde parlak kahverengi bir renk sağlar.","tags":[{"href":"/yacevap/t/gida","text":"#Gıda"},{"href":"/yacevap/t/kimya","text":"#Kimya"}]}],"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw04-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"related"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"related"},"19cp4":{"state":{"tld":"com.tr","isIos":false,"isQuestionPage":true,"baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw05-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"ask_question"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"ask_question"},"19cp5":{"state":{"generalLinks":[{"id":"privacy-policy","text":"Gizlilik politikası","url":"https://yandex.com.tr/legal/privacy_policy/"},{"id":"terms-of-service","text":"Kullanıcı sözleşmesi","url":"https://yandex.com.tr/legal/tos/"},{"id":"report-error","text":"Hata bildir","url":"https://forms.yandex.com.tr/surveys/13748122.01a6645a1ef15703c9b82a7b6c521932ddc0e3f7/"},{"id":"about-company","text":"Şirket hakkında","url":"https://yandex.com.tr/project/portal/contacts/"}],"copyright":{"url":"https://yandex.com.tr","currentYear":2025},"socialLinks":[{"type":"tiktok","url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728751613663494","title":"TikTok"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/173325632992778150","type":"youtube","title":"Youtube"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/677728793472889615","type":"facebook","title":"Facebook"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/1182131906657966033","type":"instagram","title":"Instagram"},{"url":"https://redirect.appmetrica.yandex.com/serve/893945194569821080","type":"x","title":"X"}],"categoriesLink":[],"disclaimer":"Seçili sitelerdeki metinlere göre Yazeka tarafından oluşturulan yanıtlardır. Hatalar içerebilir. Önemli bilgileri kontrol ediniz.","baobab":{"parentNode":{"context":{"genInfo":{"prefix":"19cpw06-0-1"},"ui":"desktop","service":"neurolib","fast":{"name":"neuro_library","subtype":"footer"}}}}},"type":"neuro_library","subtype":"footer"}}