Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Toz şekerin tarihçesi şu şekilde özetlenebilir:
- İlk Çağlarda: Hindistan ve Çin'de şeker kamışından şeker üretilmeye başlandı 14. Yunanlılar ve Romalılar şekere "Hint Tuzu" veya "Asya Balı" diyorlardı 1.
- 6. yüzyılda: Persliler Hindistan'ı işgal ettikten sonra şeker üretimini öğrendiler ve bu bilgiyi Kuzey Afrika ve İspanya'ya yaydılar 1. Böylece şeker Ortaçağ'da Avrupa'ya ulaştı 1.
- 18. yüzyıla kadar: Sadece şeker kamışından üretilen şeker, lüks bir mal olarak kabul ediliyordu 1.
- 18. yüzyılda: Almanlar pancardan şeker üretmeye başlayınca şeker üretimi yeni bir ivme kazandı 1.
- 19. yüzyılda: Osmanlı İmparatorluğu'nda şeker pancarı tarımı ve şeker fabrikalarının yaygınlaşmasıyla toz şeker kullanılmaya başlandı 2.
- Günümüzde: Şeker üretimi, dünya genelinde hem şeker kamışından hem de şeker pancarından yapılmaktadır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: