Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Tarım sektöründe ergonomi, insan performansı ve iş sisteminin iyileştirilmesi ile ilgili tarım yöntem ve uygulamalarında kullanılan bir disiplindir 1.
Amaçları:
- Verimlilik artışı: İş süreçlerinin optimize edilmesi ve üretim miktarının artırılması 14.
- İş güvenliği: Çalışma ortamının tasarımının, çalışan sağlığı için tehlike oluşturmayacak şekilde yapılması 13.
- İşçi konforu: Çalışanların yorgunluk, iş kazası ve stres gibi olumsuz durumları azaltmayı hedeflemek 13.
Ergonomi kapsamında incelenen alanlar:
- Antropometri: Çalışma araç gereçleri ve ortamın insan vücut ölçüleriyle uyumu 15.
- Fizyoloji: Çevre şartlarının insan bünyesine uygun hale getirilmesi 15.
- Psikoloji: Çalışma ortamının görsel ve psikolojik olarak rahatlatıcı düzenlenmesi 15.
- Enformasyon: Çalışana gerekli bilgilerin aktarılabileceği iş yeri düzeni 15.
- Organizasyon: Çalışma proseslerinin ve dinlenme düzenlerinin düzenlenmesi 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: