Önlisans süt ve ürünleri teknolojisi bölümü mezunları, süt ve süt ürünlerinin işlenmesi, kalite kontrolü, üretim süreçleri ve süt endüstrisi yönetimi gibi alanlarda çalışır. Mezunların bazı görevleri: Süt üretim tesislerindeki teknolojik işlemleri yürütmek. Süt ürünlerinin hijyen ve sanitasyon standartlarına uygun üretilmesini sağlamak. Üretim ve tekniklerin ilgili mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamak. Süt ürünleri kalite kontrol laboratuvarlarında gerekli işlemleri yapmak. Süt üretiminin ve teknolojik aletlerin kalite standartlarına uygun olmasını sağlamak. Süt ve süt ürünleri teknolojisiyle ilgili yenilikleri takip ederek bilgilerini güncellemek. Mezunlar, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, gıda laboratuvarları, süt ürünleri üretim tesisleri, mandıralar ve peynir fabrikalarında istihdam edilebilirler.