Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sıvıların kaynama sıcaklığı, moleküller arası etkileşim kuvvetlerine ve basınca bağlı olarak değişir 12.
- Moleküller arası etkileşimler: Güçlü etkileşimlere sahip sıvılar (örneğin, hidrojen bağları olanlar) daha yüksek sıcaklıkta kaynar 1. Dietil eter gibi moleküller arası etkileşimi zayıf olan sıvılar ise düşük sıcaklıkta kaynar 1.
- Basınç: Basınç arttıkça kaynama noktası yükselir, basınç azaldıkça ise düşer 12. Örneğin, deniz seviyesinde su 100 °C'de kaynarken, yüksek bir dağda (Everest Dağı) basınç daha düşük olduğu için su yaklaşık 70 °C'de kaynar 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: