Buradasın
Sivas Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda milli cemiyetler birleştirilmiş Temsil Kurulunun yetkileri bütün vatanı kapsayacak hale getirilmiş milli mücadelenin yayın organı olmak üzere İrade-i Milliye gazetesi çıkarılmaya başlanmıştır. Bu uygulamaların amaçları neler olabilir?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sivas Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda yapılan uygulamaların amaçları şunlardır:
- Milli Cemiyetlerin Birleştirilmesi: Tüm yararlı (milli) cemiyetlerin "Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti" adı altında birleştirilmesi, kurtuluş savaşını tek elden yönetmek ve cepheler arasında birlik sağlamak amaçlanmıştır 12.
- Temsil Kurulunun Yetkilerinin Genişletilmesi: Temsil Kurulu'nun üye sayısının artırılarak tüm yurdu temsil etme görev ve yetkisi verilmesi, yürütme yetkisini kullanarak milli mücadeleyi organize etmek için yapılmıştır 12.
- İrade-i Milliye Gazetesi'nin Çıkarılması: Milli mücadelenin yayın organı olarak halkı milli mücadele etrafında toplamak, milli mücadelenin haklılığını duyurmak ve propaganda yapmak amaçlanmıştır 34.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: