Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Sindirim sürecinde kullanılan bazı enzimler:
- Amilaz 125. Nişasta ve glikojeni daha küçük şeker moleküllerine parçalar 25.
- Pepsin 125. Proteinleri amino asitlere ayırır 25.
- Lipaz 125. Yağları yağ asitlerine ve gliserole dönüştürür 25.
- Proteaz 125. Proteinleri ve polipeptitleri parçalar 25.
- Laktaz, sukraz, maltaz 25. Sırasıyla laktozu, sukrozu ve maltı basit şekerlere dönüştürür 25.
Ayrıca, enterokinazlar, disakkaridazlar, aminopeptidazlar, tripsin ve kemotripsin, selülaz, ekzopeptidazlar, karboksipeptidaz ve aminopeptidaz gibi enzimler de sindirim sürecinde görev alır 35.
Sindirim enzimleri, vücudun hücresel işlevleri için gerekli olan besin maddelerini elde etmek amacıyla besinlerin sindirilmesini sağlayarak enerji üretimine katkıda bulunabilir 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: