Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Saturated ve unsaturated terimleri, yağların (yağ asitlerinin) kimyasal yapısını ve özelliklerini tanımlamak için kullanılır 34.
- Saturated (doymuş) yağlar: Karbon molekülleri arasında sadece tek bağ içerir ve hidrojen atomlarıyla tamamen doyurulmuştur 24. Bu nedenle, oda sıcaklığında katı haldedirler 3. Örnekler arasında tereyağı, peynir, kırmızı et ve hindistancevizi yağı bulunur 13.
- Unsaturated (doymamış) yağlar: Karbon molekülleri arasında bir veya daha fazla çift bağ bulunur 24. Bu, hidrojen atomlarının daha az sıkı paketlendiği anlamına gelir ve bu yağlar oda sıcaklığında sıvı haldedir 2. Örnekler arasında zeytinyağı, avokado, fındık, soya fasulyesi yağı ve balık bulunur 13.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: