Buradasın
Rutubet ve kuru madde analizi hangi yönteme göre yapılır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Rutubet ve kuru madde analizi genellikle kurutma yöntemine göre yapılır 12. Bu yöntemde kullanılan bazı yaygın teknikler şunlardır:
- Fırında Kurutma: Numune belirli bir sıcaklık ve sürede kurutulup, ağırlık kaybı hesaplanır 13.
- Mikrodalga ile Kurutma: Gıda içindeki su molekülleri mikrodalga enerjisi ile buharlaştırılır 1.
- Vakumda Kurutma: Yüksek sıcaklıkta zarar görebilecek gıdalar için 70 °C civarında, vakumlu ortamda kurutma yapılır 1.
- Rutubet Terazisi Yöntemi: IR ışınları üreten bir lamba sistemi ile donatılmış bir dolapta, terazi üzerindeki numunenin ağırlık farkı ile su tayini yapılır 1.
- Distilasyon Yöntemi: Uçucu yağ içeren maddeler için kullanılır 2.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: