Buradasın
Müdür olduktan sonra ne değişti?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Müdür olduktan sonra yaşanan bazı değişiklikler şunlardır:
- Görevlendirme Süreci: Müdür görevlendirme süreci, sırasıyla yeniden görevlendirme, ilk görevlendirme ve yöneticilikten ayrılanların yeniden görevlendirilmesi şeklinde işleyecektir 12.
- Branş Şartları: Anaokullarına okul öncesi öğretmeni, ilkokullara sınıf öğretmeni ve imam hatip ortaokullarına din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olma şartı getirilmiştir 14.
- Puanlama Sistemi: Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcısı olarak yeniden görevlendirilecek adayların puan eşitliği durumunda, eğitim yönetimi alanında doktora veya yüksek lisans yapmış olma önceliği kaldırılmıştır 12.
- İller Arası Yer Değiştirme: İller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerdeki 1 yıllık bekleme şartı kaldırılmış olup, yöneticiler 1 yıl beklemeden yeniden görevlendirilebilecektir 12.
- Ek Puanlar: Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Muhasebe ve Finansman, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Halkla İlişkiler ve Organizasyon ve Gıda Teknolojisi alan öğretmenlerine, öğretmenevi ve akşam sanat okullarına müdür olarak görevlendirme isteğinde bulunduklarında ilave beş puan verilecektir 12.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: