Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kül analizi, organik maddelerin yakılması sonucu arta kalan inorganik madde oksitlerinin oluşturduğu kalıntının miktarını belirlemek için yapılır 23.
Kuru (yakma) kül analizi şu adımlarla gerçekleştirilir:
- Hazırlık: Kroze, nitrik asit veya kromik asit ile bekletilir, kurutulur ve sabit tartıma getirilir 13.
- Örnek Ekleme: Gıda örneğinden belirli bir miktar kroze içine tartılır 13.
- Yakma: Kül fırınında, gıdaya bağlı olarak 500-600 °C'de beyaz kül oluşuncaya kadar yakılır 135.
- Soğutma ve Tartım: Desikatörde soğutulduktan sonra tekrar tartılır 135.
- Hesaplama: Kül yüzdesi, kül ağırlığı / örnek ağırlığı x 100 formülüyle hesaplanır 25.
Yaş (asit hidrolizi) kül analizi, element analizleri için tercih edilir ve kuvvetli asitlerle organik bileşiklerden kurtarma işlemini içerir 3.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: