Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Kül incelemesi, çeşitli nedenlerle yapılır:
- Kalite Belirleme: Gıdaların kalitesini, mineral madde miktarı ve türü açısından değerlendirmek için kül analizi yapılır 12.
- Etiketleme: Yasal düzenlemelere uygunluk ve ürün etiketlemesi için gereklidir 1.
- Mikrobiyolojik Stabilite: Yüksek mineral içeriği, mikrobiyolojik gelişmeyi engelleyebilir veya anormal yüksek mineral içeriği, hastalığın göstergesi olabilir 1.
- Besinsel İçerik: Toksik mineral varlığının belirlenmesi veya beslenme için gerekli minerallerin saptanması amacıyla yapılır 12.
- Proses Kontrolü: Gıda bileşimine eklenen kimyasalların etkisini bilmek için kül incelemesi önemlidir 1.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: