• Buradasın

    KPSS p3 ile 4 yıllık bölümler hangileri?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    KPSS P3 puan türü ile 4 yıllık bölümler arasında aşağıdaki kurumlar yer almaktadır:
    • Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM) 13;
    • Türk Silahlı Kuvvetleri (sözleşmeli subay, astsubay, uzman çavuş) 34;
    • Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü 34;
    • T.C. Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü 34;
    • Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü 34;
    • Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 34;
    • Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu 34;
    • Orman Genel Müdürlüğü 34;
    • Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü 35.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    Konuyla ilgili materyaller

    KPSS A ve P3 farkı nedir?

    KPSS A ve P3 puan türleri farklı kriterlere göre hesaplanır ve farklı alanlarda kullanılır. KPSS A, yalnızca lisans mezunlarını kapsar ve bu gruptaki kadrolara girebilmek için bir baraj puanı yoktur. P3 puan türü ise lisans mezunları için kullanılır ve Genel Kültür ile Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu bir puan türüdür.

    KPSS p3 ile memur olunur mu?

    Evet, KPSS P3 puanıyla memur olunabilir. KPSS P3 puanı, lisans mezunlarının başvurabileceği kadrolarda en geniş kullanım alanına sahip olan puan türüdür. Bu puanla alım yapan bazı kurumlar şunlardır: Türk Silahlı Kuvvetleri; Emniyet Genel Müdürlüğü; Devlet Demir Yolları; Orman Genel Müdürlüğü; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü; Göç İdaresi Genel Müdürlüğü; Gümrük Muhafaza Memurluğu; Devlet Su İşleri; Sosyal Hizmetler.

    KPSS 3 puan türü hangi meslekler için?

    KPSS P3 puan türü, genel olarak memur, öğretmen, hemşire ve mühendis gibi geniş kapsamlı pozisyonlarda tercih edilir. Ayrıca, P3 puanı ile aşağıdaki kurumlarda da çalışılabilir: - Adalet Bakanlığı (kâtiplik, mübaşir, infaz koruma); - Emniyet Genel Müdürlüğü (POMEM ve komiser yardımcılığı); - Gümrük Bakanlığı (muhafaza memurluğu, muayene memurluğu); - Üniversiteler (çeşitli personel alımları).

    KPSS p3 ve p10 aynı mı?

    KPSS P3 ve P10 puan türleri farklıdır. - KPSS P3, lisans mezunlarının katıldığı ve Genel Yetenek ile Genel Kültür testlerinden elde edilen puanı ifade eder. - KPSS P10, eğitim fakültesi mezunlarının öğretmenlik tercihlerinde kullandıkları puan türüdür ve Genel Yetenek, Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testlerinin sonuçlarına dayanır.

    KPSS P3 puanı nasıl hesaplanır?

    KPSS P3 puanı, Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin eşit oranda ağırlığa sahip olduğu puan türüdür. Hesaplama formülü: 1. Ham puan hesaplanır, yani doğru cevaplar üzerinden puan elde edilir. 2. Standart puan hesaplanır, bu puan adayın performansının genel kitle içindeki diğer adaylarla karşılaştırılmasını sağlar. 3. KPSS P3 puanı, yapılan standart puan hesaplamaları sonrasında elde edilen puanların şu formülle toplanması sonucu oluşur: - Genel Yetenek netiniz x 0.50. - Genel Kültür netiniz x 0.50. Önemli notlar: - KPSS P3 puanının hesaplanabilmesi için adayların çift yıllarda girdikleri KPSS Lisans sınavında, her iki testten de ayrı ayrı en az 1 net yapmaları gerekmektedir. - Tek yıllarda yapılan KPSS Lisans sınavında elde edilen KPSS P3 puanı tercihlerde kullanılamaz.

    P3 için hangi dersler önemli?

    KPSS P3 puanı için önemli dersler şunlardır: 1. Türkçe: Dil bilgisi, paragraf soruları ve metin çözümleme becerileri önemlidir. 2. Matematik: Aritmetik, cebir, geometri ve istatistik konuları ağırlıklıdır. 3. Tarih: Türkiye ve dünya tarihi, temel kavramlar ve kronoloji bilgisi gereklidir. 4. Coğrafya: Fiziki ve beşeri coğrafya konularına hakim olunmalıdır. 5. Vatandaşlık: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, anayasa ve temel haklar konuları önemlidir. Ayrıca, genel yetenek ve genel kültür testlerinde yer alan diğer dersler de P3 puanını etkiler.

    KPSS B grubu P3 puanı kaç yıl geçerli?

    KPSS B grubu P3 puanı 2 yıl geçerlidir.