• Buradasın

    Koyun kanlı agar ve çikolatamsı agar ne için kullanılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Koyun kanlı agar ve çikolatamsı agar farklı amaçlarla kullanılan mikrobiyolojik besiyerleridir.
    Koyun kanlı agar, %5-10 konsantrasyonda memeli kanı (genellikle koyun veya at) içerir ve farklı mikroorganizmaların izolasyonu ve gelişimi için kullanılır 14. Ayrıca, bakterilerin hemolitik reaksiyonlarının değerlendirilmesinde de önemlidir 2.
    Çikolatamsı agar ise, güç üreyen solunum yolu bakterilerinin (örneğin, Neisseria ve Haemophilus türleri) izolasyonu ve gelişimi için kullanılır 23. Bu besiyeri, kan hücrelerinin 56 °C'ye ısıtılmasıyla elde edilir ve "çikolata" rengini hemoglobin parçalanmasından alır 3.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:

    5 kaynak

    Yanıtı değerlendir