Buradasın
Karbonhidrat ve proteinler neden yağ olarak depolanır?
Yazeka
Arama sonuçlarına göre oluşturuldu
Karbonhidrat ve proteinlerin yağ olarak depolanmasının nedeni, vücutta enerji ihtiyacının karşılanmasıdır 3.
- Karbonhidratlar: İlk olarak kullanılan besin öğesidir ve sadece sınırlı miktarlarda depolanabilirler 3. Bu nedenle, fazla karbonhidratlar yağa dönüştürülerek vücutta, özellikle karaciğer organında birikir ve yağlanmaya neden olur 14.
- Proteinler: Fazla alındığında vücut tarafından depolanmaz, ancak kısa süreli yetersizliklerde kullanılabilecek kadar yedek protein birikebilir 1. Proteinlerin dönüşümü sonucu oluşan yağlar da yağ deposu olarak kullanılır 4.
5 kaynaktan alınan bilgiyle göre: