• Buradasın

    Görev süresi uzatma doçentlik başvurusu ne zaman yapılır?

    Yazeka

    Arama sonuçlarına göre oluşturuldu

    Doçentlik başvurusu, yılda iki kez olmak üzere Mart ve Ekim ayının yirminci günü başlayıp, en geç ilgili ayın son çalışma günü mesai saati bitimine kadar yapılır 12.
    5 kaynaktan alınan bilgiyle göre:
  • Konuyla ilgili materyaller

    Doçent olmak için kaç yıl ders vermek gerekir?

    Doçent olmak için en az dört dönem ders vermiş olmak gerekmektedir.

    Doçentlikte 5 yıllık süre nasıl hesaplanır?

    Doçentlikte 5 yıllık süre, profesörlük kadrosuna başvuru için aranan asgari süredir ve bu süre şu şekilde hesaplanır: 1. Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'ndan doçentlik unvanı alan kişiler, doçentlik unvanını aldıktan sonra ilgili bilim alanında en az beş yıl çalışmış olmalıdır. 2. Bu süre zarfında adayın, uluslararası düzeyde orijinal eserler vermesi veya uygulama yönelik çalışmalarda bulunması gerekmektedir. 3. Kanun hükmünde kararnamelerle ihraç edilip, daha sonra iade edilen doçentler için de ihraç edildiği tarihle iade edildiği zaman arasındaki bilimsel faaliyetlerin devamlılığı sağlanmışsa, beş yıllık süre tamamlanmış sayılır.

    Görev süresi uzatma için kaç yayın gerekir?

    Görev süresi uzatma için kaç yayın gerektiği, kademeye ve unvana göre değişiklik gösterebilir. Yardımcı doçentler için görev süresi uzatma başvurusunda, yayın listesi sunulması gerekmektedir. Diğer akademik personel için ise 4 yıllık görev süresi uzatma formunda yayın ve atıf listesi yer almaktadır.

    Doçentliğe yükseltilme ve atama yönetmeliği nedir?

    Doçentliğe Yükseltilme ve Atama Yönetmeliği, doktor öğretim üyeliği, doçentlik ve profesörlüğe yükseltilme ve atanma işlemlerini düzenleyen bir yönetmeliktir. Yönetmeliğin bazı önemli maddeleri: Atanma Şartları: Doçent kadrolarına atanabilmek için 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 24. maddesi uyarınca doçentlik unvanını almış olmak gereklidir. İlan: Doçent kadroları, Resmî Gazete’de ve ilgili üniversitenin internet ana sayfasında ilan edilir. Başvuru: Adaylar, özgeçmişlerini, bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan bir dosyayı dört nüsha olarak rektörlüğe teslim eder. Sözlü Sınav: Yükseköğretim kurumlarının belirlediği ek koşullar arasında sözlü sınavın yer alması halinde, bu sınavda başarılı olmak gereklidir. Atama: Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü yönetim kurulunun kararı ve rektörün onayı ile atama yapılır.

    Görev süresi uzatma faaliyet raporu nasıl hazırlanır?

    Görev süresi uzatma faaliyet raporu hazırlamak için aşağıdaki adımlar izlenmelidir: 1. Bölüm Başkanlığından Görüş İstenmesi: Görev süresi sona erecek öğretim elemanının görev süresinin uzatılıp uzatılmaması ile ilgili rapor, bölüm başkanlığından istenir. 2. Faaliyet Raporu Hazırlanması: Öğretim elemanı, görev süresi uzatma formu ve faaliyet raporu gibi belgeleri hazırlar. 3. Birim Görüşünün Sunulması: İlgili birim, öğretim elemanının dilekçesi ve eklerini değerlendirerek kendi görüşünü de ekleyerek dekanlık makamına sunar. 4. Yönetim Kurulu Kararı: Dekanlık makamı, dosyayı inceleyerek kendi görüşünü de ekler ve yönetim kurulu kararı ile birlikte rektörlük makamına sunar. 5. Rektörlük Onayı: Rektörlük makamı, görev süresi uzatma talebini değerlendirerek onaylar. 6. Atama Onayı ve Tebliğ: Onaylanan karar, dekanlığa bildirilir ve atama kararnamesi ile görev süresi uzatma onayı tebliğ edilir.

    Doktoradan sonra doçentlik kaç yıl sürer?

    Doktoradan sonra doçentlik süreci ortalama 4-5 yıl sürmektedir.

    Doçent görev süresi uzatılabilir mi?

    Evet, doçentlerin görev süresi uzatılabilir. Doçentlerin görev süresinin uzatılması için, görev süresi sona erecek olan doçentlerin bilimsel dosyalarını hazırlamaları ve bu dosyaları dilekçe ile birlikte Rektörlüğe iletmeleri gerekmektedir. Ayrıca, 2547 sayılı Kanunun 23. maddesine göre, doçentlik kadrosuna yeniden atanma işlemlerinde, bilim jürisinin olumlu raporu ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı da gereklidir.